Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen ar putea renunta la 10.000 de angajati, avertizeaza un lider sindical

PSA Peugeot Citroen ar putea renunta la 10.000 de angajati, avertizeaza un lider sindical

de Vlad Barza

Intr-o uzina Peugeot (sursa - Peugeot)

Se stie ca grupul PSA Peugeot Citroen este intr-o situatie dificila din cauza crizei si se confirmase ca se va renunta la 4.000 de angajati, insa lucrurile par sa stea mai rau. Un lider al sindicatului Force ouvriere spune ca se discuta de suprimarea a 8-10.000 de posturi in Franta, ceea ce reprezinta o zecime din efectivele grupului in tara de origine, scrie Le Parisien. Problemele din pietele din sudul Europei afecteaza PSA ale carei vanzari au scazut cu aproximativ 15% anul acesta.

Christian Lafaye, delegat central al sindicatului Force ouvriere, spune ca directiunea Peugeot-Citroen a convocat un comitet extraordinar pe 12 iulie si ca atunci vor fi prezentate planurile de reducere cu 8-10.000 de persoane a efectivelor, atat prim concedieri, cat si prin plecari voluntare.

Tot atunci se va vorbi de viitorul uzinei din Aulnay despre care s-a scris in ultimele luni ca ar putea fi inchisa, dar si despre uzina din Rennes unde se pare ca efectivele sunt peste nivelul necesar.

PSA a demarat in 2009 un plan de reducere a costurilor, insa situatia de pe pietele auto europene, mai ales din cele sudice, afecteaza grav rezultatele si cer masuri dure.

Grupul francez avea la final de 2011 circa 210.000 angajati pe plan mondial, dintre care 100.000 in Franta. Vanzarile PSA in UE au scazut in primele cinci luni de la 776.000 masini anul trecut, la 660.000 in prezent, scaderea marcii Peugeot fiind de 16%, iar a Citroen de 14%.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu