Acasa BMW BMW si Toyota extind colaborarea. Vor dezvolta impreuna o masina sport si tehnologie pentru vehicule electrice

BMW si Toyota extind colaborarea. Vor dezvolta impreuna o masina sport si tehnologie pentru vehicule electrice

de Vlad Barza

Toyota FT 86 concept (sursa - Toyota)

BMW si Toyota au semnat vineri la Munchen un memorandum de intelegere pentru a extinde colaborarea dintre cele doua grupuri auto care au semnat si in decembrie anul trecut un acord preliminar de cooperare. Domeniile de colaborare sunt tehnologia pilei de combustie, o masina sport, electrificarea propulsoarelor si tehnologii pentru folosirea unor materiale mai usoare la automobile.

Norbert Reithofer, CEO al BMW si Akio Toyoda, presedinte al Toyota s-au intalnit la Munchen si au semnat un memorandum de intelegere pentru a extinde acordul initial de colaborare semnat in decembrie 2011. Cele doua companii au prezentat planuri strategice pe termen lung si vor coopera in patru domenii: tehnologia pilei de combustie, dezvoltarea in comun a unei arhitecturi si a unor componente pentru un viitor model sport, dezvoltarea propulsiei electrice si cercetare pentru folosirea pe masini a unor materiale cat mai usoare.

Akio Toyoda a punctat foarte bine faptul ca grupul pe care il conduce sta foarte bine la partea de masini hibride si pe pila de combustie, in timp ce BMW construieste masini sport foarte bune, astfel ca cele doua companii se vor completa prin acest acord.

BMW si Toyota discuta de mult timp si au semnat doua acorduri in ultimele luni. In martie s-au angajat sa colaboreze pentru baterii litiu-ion, iar anul trecut in decembrie s-a semnat un acord pentru motoare diesel.

Lasa un comentariu