Acasa Dacia Grupul Renault investeste 250 milioane euro in Romania anul acesta

Grupul Renault investeste 250 milioane euro in Romania anul acesta

de Vlad Barza

Utilaje la Matrite Dacia (sursa - Dacia)

Grupul Renault spune ca investitiile sale in Romania vor totaliza 250 milioane euro in 2012, banii urmand sa aiba destinatii precum sectia presaj, fabrica de motoare, turnatoria de aluminiu, dar si fabrica de cutii de viteze, a spus Thomas Dubruel, director comercial al Dacia-Renault-Nissan in Romania, la un eveniment de presa organizat de MEDIAFAX.

Grupul Renault are bugetate in total investitii de 250 milioane euro pe plan local in 2012, suma incluzand si centrul tehnic RTR Titu. Banii merg catre o linie robotizata de prese de mare tonaj, dar si catre  dublarea capacitatii turnatoriei de aluminiu.

In plus, este prevazuta si cresterea cu 30% a capacitatii de productie a cutiilor de viteza, insa si inceperea, la jumatatea lui iulie, a productiei motorului turbo H4.

Dacia nu trece prin cea mai grozava perioada si anul acesta numarul de zile in care nu s-a lucrat la uzina a ajuns la sase, ceea ce echivaleaza cu un numar de circa 8.000 de masini in minus la productie. Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, a spus ca se doreste recuperarea acestor zile nelucratoare si a exclus posibilitatea ca in 2012 lucrurile sa se inrautateasca si sa urmeze disponibilizari in acest an.

„Sunt sigur ca vom inchieia 2012 cu efectivele din prezent fiindca numarul de comenzi ne permite acest lucru. Este totusi un an foarte greu si ar fi o mare realizare sa il incheiem similar cu 2011 la partea de productie”, a spus el.

Pe plan local Dacia a lansat MPV-ul Lodgy, va aduce modelul Dokker in al treilea trimestru, iar la Salonul Auto de la Paris va fi prezentata noua generatie Sandero.

Lasa un comentariu