Acasa Design General Motors sarbatoreste 85 de ani de la infiintarea departamentului de design

General Motors sarbatoreste 85 de ani de la infiintarea departamentului de design

de Adrian Niculescu

Design GM a 85 a aniversare (sursa - GM)

Departamentul de design al General Motors (GM) sarbatoreste in iunie aniversarea a 85 de ani de la infiintare. GM are 1.900 de angajati in zece centre de design, care lucreaza la inlocuirea a 70% dintre modelele din portofoliul actual, in urmatorii trei ani.

„Structura internationala a companiei ne permite sa proiectam mai multe autovehicule noi si sa alocam mai multe resurse umane”, a declarat Ed Welburn, vicepresedintele departamentului international de design al GM.

AICI poti vedea top 10 masini care au marcat designul Chevrolet in ultimii 100 de ani.

Pe data de 23 iunie 1927, comitetul executiv al General Motors a aprobat infiintarea unui nou departament pentru a „studia problema artei si combinatiilor de culori in ceea ce priveste produsele General Motors”, angajandu-l pe Harley Earl (un producator de caroserii la comanda din Hollywood si creatorul modelului LaSalle din 1927) in calitate de director al departamentului.

Printre realizarile lui Earl se numara: dezvoltarea prototipurilor, schimbarea anuala a modelelor, aripile spate ale autovehiculelor din anii ’50, Salonul auto itinerant Motorama si dezvoltarea modelului legendar Corvette.

Earl l-a angajat pe arhitectul Eero Saarinen pentru proiectarea campusului Centrului Tehnic GM, care se regaseste in Registrul National al Locurilor Istorice si este renumit in intreaga lume pentru stilul sau arhitectural specific jumatatii secolului XX.

Centrele de design GM sunt amplasate in Statele Unite ale Americii, Germania, Coreea, China, Australia, Brazilia si India.

Lasa un comentariu