Acasa Cadillac Opel are un nou sef de design, David Lyon, inlocuitorul lui Mark Adams, care pleaca sa se ocupe de designul Cadillac si Buick

Opel are un nou sef de design, David Lyon, inlocuitorul lui Mark Adams, care pleaca sa se ocupe de designul Cadillac si Buick

de Adrian Mitrea

David Lyon (sursa - General Motors)

General Motors (GM) a decis sa-l transfere pe Mark Adams, seful de design al Opel/Vauxhall, la conducerea designului marcilor americane Cadillac si Buick. Adams este omul care a relansat marca Opel, fiind cel care a creat modelul Insignia. Aceasta schimbare are loc la 1 august 2012, iar in locul lui Mark Adams vine designerul David Lyon, din cadrul GM America de Nord.

Incepand de la 1 august 2012, David Lyon va deveni noul vicepresedinte de design pentru GM Europe, devenind efectiv noul sef de design al Opel/Vauxhall. Lyon (43 de ani) ii urmeaza lui Mark Adams, care a fost numit director executiv, design global Cadillac si Buick. David Lyon va fi localizat in Russelsheim, in timp ce Mark Adams se va afla in Warren, Michigan. Amandoi vor raporta lui Ed Welburn, vicepresedinte GM, design global, a anuntat General Motors.

Directia de design actuala a Opel/Vauxhall a inceput sub conducerea lui Adams, cu modelul Insignia, model urmat apoi de Astra, Meriva, Ampera, Zafira Tourer si GTC Astra. Practic, Mark Adams este omul care a transformat decisiv designul marcii Opel. 0-100.ro a publicat in martie 2011 un interviu cu Mark Adams, pe care il poti citi AICI.

David Lyon este in prezent director executiv, Design Interior America de Nord/Design Global Interbranduri si Campion de Design pentru Buick si GMC. Experienta extinsa de design a lui Lyon include design interior si exterior, atat pentru productie, cat si pentru concepte destinate marcilor Chevrolet, Buick, Holden, GMC si Cadillac. Portofoliul sau de vehicule include Buick Enclave, cu care a inceput revenirea pe piata a Buick, precum si conceptele LaCrosse, Verano si Riviera. Acestora li se adauga Chevrolet Volt, Corvette, Cadillac CTS, Cadillac Escalade si Cadillac Silverado.

„Pe masura ce clientii solicita livrarea mai multor informatii in vehicul, Lyon a condus proiectarea unei noi generatii de interioare contemporane si inovatoare, ce aduc solutii pentru interactiunea umana cu dispozitivele unei masini, cum ar fi experienta utilizatorului Cadillac (CUE), MyLink Chevrolet si Buick/GMC IntelliLink, pentru a crea o experienta de conducere mai bine conectata”, mentioneaza GM.

Printre functiile sale s-au numarat cea de director executiv GM Asia-Pacific Design, unde intre 2004 si 2007 a condus echipe din Coreea, China si Australia pentru a dezvolta noi vehicule emblematice pentru Chevrolet, inclusiv modelele Cruze, Spark si Sonic, precum si Buick LaCrosse, dar si concepte avansate pentru Chevrolet, Buick si Holden. Anterior, Lyon a fost director wxecutiv de design pentru trei studiouri de brand.

Aceste schimbari in ceea ce priveste designerii sunt parte a unei structuri organizatorice revizuite, ce va permite organizatiei de design a GM sa fie mai strans aliniata la brandurile companiei si la reteaua sa zece centre de design din lume. Structura revizuita pune un accent sporit pe Centrele de Design Avansat ale GM amplasate in Statele Unite ale Americii, Germania, Coreea, China si Australia.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu