Acasa Dacia Dacia opreste din nou productia de masini din cauza scaderii cererii, pentru a doua oara in acest an

Dacia opreste din nou productia de masini din cauza scaderii cererii, pentru a doua oara in acest an

de Adrian Mitrea

In uzina Dacia Mioveni (sursa - 0-100.ro)
In uzina Dacia Mioveni (sursa - 0-100.ro)

Activitatea Uzinei Dacia de la Mioveni va fi intrerupta partial, in 18 si 19 iunie, precum si in 2 iulie, cand majoritatea angajatilor vor ramane acasa intrucat in zilele mentionate nu se vor produce masini, in urma scaderii comenzilor si a acumularii de stocuri, informeaza MEDIAFAX. Aceasta este a doua decizie de a opri productia din acest, dupa ce pentru zilele de 30 martie si 2 aprilie a fost luata o masura similara.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, aproximativ 9.000 dintre cei 13.500 de angajati ai Uzinei Dacia de la Mioveni vor ramane acasa, timp de trei zile, mai exact in 18 si 19 iunie, dar si in 2 iulie, urmand ca in perioada respectiva sa fie platiti cu 85% din salariu, scrie MEDIAFAX.

Activitatea in unele departamente ale uzinei se va desfasura si in zilele respective, dar productia de masini se va opri in cele trei zile. La o cadenta de 1.389 autovehicule/zi, Dacia nu va produce 4.167 masini in cele trei zile.

Cauzele intreruperii activitatii o reprezinta scaderea comenzilor si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, fapt care necesita adaptarea programului de productie la nivelul comenzilor.

Din aceleasi motive productia de autovehicule a fost oprita si in zilele de 30 martie si 2 aprilie. Dacia a oprit fabricatia si in decembrie 2011.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre