Acasa Curiozitati Toyota a prezentat la Tokyo un concept-jucarie pe care copiii sa invete sa conduca

Toyota a prezentat la Tokyo un concept-jucarie pe care copiii sa invete sa conduca

de Vlad Barza

Toyota Camette Sora (sursa - Toyota)

Toyota a prezentat la un salon de jucarii din Tokyo conceptul numit Camette care este disponibil in doua versiuni si are trei locuri, ideea fiind ca pe ele copiii sa invete sa conduca, asistati de adulti. Masina permite detasarea unor parti din caroserie pentru a fi usor personalizata, constructorul nipon spunand ca acest concept va permite copiilor sa se deprinda cu automobilul cu cativa ani inainte de a-si putea lua permis.

La Tokyo Toy Show (Salonul de jucarii de la Tokyo), cel mai mare producator auto nipon a venit cu conceptul Camette disponibil in versiunile Sora si Daichi. Masinuta are trei locuri, unul in centru si alte doua in stanga, respectiv dreapta lui, astfel incat un copil sa poata conduce asistat de parintii care, la nevoie, pot apasa pe frana sau pot actiona volanul.

Japonezii spun ca ideea ar fi ca aceasta masinuta sa-i faca pe copii sa se obisnuiasca de la o varsta frageda cu masinile si sa vada cum functioneaza acestea. Copii pot conduce spre exemplu pe piste de karting, scopul unui astfel de concept fiind sa „promoveze masinile catre o noua generatie de potentiali soferi”.

Conceptul permite schimbarea unor panouri ale caroseriei, astfel incat copiii pot personaliza micul vehicul, schimbandu-i spre exemplu culoarea cu ajutorul unor noi panouri.

Nu exista, cel putin pentru moment, planuri de productie, insa acest lucru nu poate fi exclus niciodata, mai ales daca publicul va avea reactii pozitive.

Toyota Camette Daichi (sursa - Toyota)

Interior Toyota Camette Sora (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu