Acasa Piata Auto Renault vrea ca guvernele europene sa reia programele de tip Rabla fiindca vanzarile de masini noi scad sever

Renault vrea ca guvernele europene sa reia programele de tip Rabla fiindca vanzarile de masini noi scad sever

de Vlad Barza

(sursa - Renault)

Guvernele din Franta si alte tari din Occident ar trebui sa reintroduca programele de tip Rabla sau sa ia alte masuri care sa stimuleze cererea pe piata auto, a spus Carlos Tavares, al doilea om din Renault. Carlos Ghosn, seful Renault-Nissan, a declarat ca se pregateste pentru ce e mai rau pe piata auto si ca estimeaza o stagnare in urmatorii trei-patru ani in Europa, unde situatia este grava.

„Mi-as dori sa vad un sprijin acordat pietei auto din Franta si restul Europei”, spune Carlos Tavares, director operational la Renault, citat de Automotive News. El s-a referit la programe de tip Rabla care le permit oamenilor sa-si ia masini noi profitand de o prima de casare sau „la orice alt sprijin care ar stimula cererea”, a spus el la Paris, citat de Automotive News.

Declaratia vine in contextul in care Carlos Ghosn, CEO al Renault-Nissan, a spus la New York ca asteapta o stagnare pe piata auto europeana, Renault „pregatindu-se pentru ce e mai rau”.

El mai spune ca vin vremuri grele, insa este increzator ca niciun stat nu va iesi definitiv din zona euro.

Piata auto europeana a scazut cu 7% in primele patru luni ale lui 2012, iar in Franta scaderea a fost de 18%. Spania, Grecia si Italia sunt piete care scad puternic, iar prognozele pentru intreaga Europa arata scadere pentru anul 2012.

Programele de tip Rabla au ajutat mult pietele din Vest, cel mai de succes exemplu fiind Germania, unde in 2009 aproximativ doua milioane de oameni si-au luat masini noi profitand de o prima de casare de 2.500 euro.

Lasa un comentariu