Acasa Curiozitati Lovitura de geniu de la Apple. Siri va fi adoptat de 9 mari producatori auto, printre care GM, BMW si Toyota

Lovitura de geniu de la Apple. Siri va fi adoptat de 9 mari producatori auto, printre care GM, BMW si Toyota

de Adrian Mitrea

Integrare Siri in BMW (sursa - 0-100.ro)

Producatorii auto General Motors, BMW, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler si Honda vor adopta pe masinile lor tehnologia Siri de la Apple, care permite utilizatorilor sa aiba acces la un asistent personal digital avansat la care pot apela pentru cautari pe internet si pentru a obtine diverse informatii.

Dupa ani de zile in care comenzile vocale din automobile n-au reusit sa se impuna, fiind dificil de folosit din cauza limbajului extrem de limitat si strict in ceea ce priveste pronuntia, nume foarte importante din industria constructoare de masini par sa gaseasca salvarea in Siri, functie dezvoltata de producatorul de echipamente digitale Apple si lansat in 2011.

Numele celor noua producatori auto au fost anuntate la Worldwide Developers Conference 2012 – conferinta anuala a dezvoltatorilor pe platformele Apple, scriu publicatii precum techcrunch.com si engadged.com. Cele doua publicatii noteaza chiar ca Siri va deveni si mai inteligent si mai usor de folosit.

Primii care au anuntat integrarea perfecta a tehnologiei Siri sunt Mercedes-Benz, pe modelul Clasa A care va fi lansat in aceasta vara. Informatia a aparut la inceputul anului 2012, cand se pregatea dezvelirea in premiera mondiala (la Salonul Auto de la Geneva 2012, martie) a Mercedes-Benz Clasa A.

Ceilalti producatori auto au diverse solutii hardware si software pentru a garanta o conectivitate buna intre sistemul de infotainment al masinii si iPhone, dar se pare ca lucrurile vor merge pana intr-acolo incat Siri va avea un buton dedicat pe volan.

Prin integrarea lui Siri in automobile producatorii auto asteapta o inlesnire a comunicarii intre sofer, automobil, servicii si terminalele electronice, avand ca principal beneficiu cresterea securitatii rutiere.

Siri in automobile (sursa - techcrunch.com)

Lasa un comentariu