Acasa Curiozitati Automobilele vor fi pana in 2014 al treilea bun mobil de consum caracterizat de conectivitate, dupa telefoane mobile si tablete/laptop-uri

Automobilele vor fi pana in 2014 al treilea bun mobil de consum caracterizat de conectivitate, dupa telefoane mobile si tablete/laptop-uri

de Adrian Mitrea

Sistem multimedia Peugeot 208 (sursa - Peugeot)

Masinile vor deveni pana in 2014 al treilea bun mobil de consum caracterizat de conectivitate, dupa telefoane mobile si tablete/laptop-uri, fie ca vorbim de conectivitate integrata (internet in masina prin SIM dedicat – n.r.), fie de una importata (internet in masina prin intermediul telefonului – n.r.), estimeaza compania de cercetare Frost & Sullivan.

Practic, pana in 2014, fiecare masina noua va fi caracterizata de conectivitate, spune sursa citata, care noteaza ca pana in 2020 vor exista la nivel mondial 80 de miliarde de dispozitive capabile de conectivitate, echivalentul a 500 de astfel de aparate pe kilometru patrat.

Sistemele multimedia din automobile sufera transformari profunde in aceasta perioada, fie ca vorbim de masini foarte scumpe sau low cost.

Chiar si in segmentul automobilelor accesibile s-au facut progrese mari. Cateva exemple in acest sens sunt sistemele multimedia MediaNav de pe Dacia Lodgy si cel de la Peugeot 208. Ambele exclud unitatea CD, scazand greutatea si costurile, concomitent cu posibilitatea de a integra functii mai utile pentru sofer, cum este posibilitatea de a-si conecta telefonul mobil la masina sau de a vizualiza fotografii.

Lasa un comentariu