Acasa Dacia UPDATE, VIDEO: Dacia a lansat Lodgy in Romania si are 200 de comenzi. Dokker va fi lansat in al treilea trimestru

UPDATE, VIDEO: Dacia a lansat Lodgy in Romania si are 200 de comenzi. Dokker va fi lansat in al treilea trimestru

de Vlad Barza

Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Automobile Dacia a lansat miercuri oficial in tara modelul Lodgy pentru care a primit pana acum 200 de comenzi pe plan local si 8.000 pe plan mondial, au spus reprezentantii constructorului auto. La gama Dacia se vor adauga in al treilea trimestru doua modele: vehiculul de persoane Dokker si varianta utilitara Dokker VAN, a spus pentru HotNews, Thomas Dubruel, directorul comercial al grupului Renault in Romania.

Dacia a lansat oficial in Romania cel de-al saptelea model al marcii, masina de familie Lodgy produsa la noua uzina din Maroc. Lodgy este deja in showroom-uri, iar Dacia desfasoara operatiunea Porti Deschise intre 7 si 10 iunie.

„200 de clienti au comandat masina si fiindca este vorba de clienti care nu au vazut-o, putem considera ca este un vot de incredere”, spune Thomas Dubruel. Productia lui Lodgy a inceput in febraurie la noua uzina din Tanger, iar cei de la Dacia spun ca numarul de comenzi pe plan mondial este de 8.000. Ca si la celelalte modele lansate in ultimii ani, cea mai mare parte a comenzilor facute de romani sunt pentru versiunea cu maxime dotari.

click aici pentru poze cu Dacia Lodgy

Faptul ca masina se produce in Maroc a starnit ingrijorari si controverse pe plan local, astfel ca nu e de mirare ca la evenimentul de lansare in tara, Jerome Olive, seful Dacia, a insistat pe radacinile romanesti ale Lodgy, precizand ca 31 de furnizori trimit piese in Maroc si ca o buna parte dintre elementele de inginerie au fost realizate la Bucuresti si la Titu.

Lodgy costa intre 9.500 si 14.700 euro in Romania, iar aici puteti citi in detaliu despre concurentii ei si diferentele dintre Lodgy si acestia.

Urmatoarea lansarea Dacia in tara va avea loc in al treilea trimestru cand pe plan local vor fi aduse cele doua versiuni ale Dokker: cea pentru pasageri si utilitara.

0-100.ro a publicat recent test drive tip Prima Impresie cu Dacia Lodgy. Poti reciti articolul complet AICI sau urmari doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu