Acasa Industrie Federal Mogul a imbunatatit gama de furtune izolatoare pentru esapament Thermflex

Federal Mogul a imbunatatit gama de furtune izolatoare pentru esapament Thermflex

de Adrian Niculescu

Furtun de evacuare Thermflex (sursa - Federal Mogul)

Federal Mogul, unul dintre cei mai mari producatori de componente auto din lume, a imbunatatit linia de furtune izoltoare pentru esapament Thermflex, ce pot fi acum adaptate pentru a se potrivi cu orice combinatie de teava de esapament si geometrii ale tuburilor, contribuind la cresterea eficientei sistemului de evacuare. Totodata emisiile poluante scad si componentele din apropierea esapamentului sunt mai bine protejate de caldura.

Linia de produse Thermflex este construita cu fire de bazalt, concepute sa reziste la temperaturi de pana la 750 grade Celsius, ceea ce reduce radiatia de caldura pentru componentele din apropiere, multe fiind sensibile la temperaturi ridicate.

Designul inovator Thermflex permite diametrului sa se extinda de 1,5 ori putand gazdui flanse si coturi, comune cu componentele sistemului de evacuare. Constructia poate include guri de aerisire pentru a directiona strategic caldura departe de componentele adiacente.

Fondata in 1899, compania Federal Mogul a avut vanzari de 6,9 miliarde dolari in 2011. Compania are 45.000 angajati in lume si in 34 de tari la nivel global functioneaza un total de 103 fabrici, 17 centre tehnice si 18 centre de distributie. Cele mai mari venituri din Europa (43% sau 3 miliarde dolari), SUA si Canada fiind pe locul al doilea (38% sau 2,6 miliarde dolari).

Piesele auto comercializate de Federal Mogul in Europa provin din fabrici de pe Continent, iar cele mai cunoscute marci ale grupului pe piata din Romania sunt Champion (stergatoare, bujii), Moog (elemente de suspensie), Ferodo (frane), Nural, AE, Beral, Payen (garnituri), Goetze (garnituri si simeringuri) si Glyco (cuzineti). Produsele comercializate de Federal Mogul, prin marcile sale, acopera in proportie de aproape 100% parcul de automobile existent in Europa.

Federal Mogul, prin marca Ferodo, este unul dintre furnizorii de prim montaj (OE) pentru placutele de frana montate pe automobilele Dacia produse la Mioveni.

Lasa un comentariu