Acasa Fiat Fiat ar putea construi masini Mazda in Italia, ca parte a colaborarii cu marca japoneza

Fiat ar putea construi masini Mazda in Italia, ca parte a colaborarii cu marca japoneza

de Vlad Barza

Uzina Fiat din Italia (sursa - Fiat)

Grupul italian Fiat se arata deschis extinderii colaborarii recent anuntate cu Mazda, astfel incat pe viitor masinile marcii nipone ar putea fi construite la uzinele italiene, dar si in America, la fabricile Chrysler, scrie Reuters. Mazda si Fiat au anuntat miercuri un parteneriat care prevede ca un viitor model cabrio Alfa Romeo va fi cosntruit in Japonia peste trei ani.

Sergio Marchionne, seful Fiat si Chrysler, a declarat in timpul unei vizite in SUA ca alianta este deschisa la noi aranjamente bilaterale si la extinderea parteneriatului cu Mazda. „As fi dispus sa fabricam masini Mazda oriunde in lume unde avem capacitatea necesara, chiar si la uzinele Chrysler”, a spus CEO-ul aliantei.

Marchionne a spus in repetate randuri ca niciun mare producator auto nu poate supravietui in vremurile acestea fara un parteneriat si fara a pune la comun resurse care sa reduca mult cheltuielile de productie. Solutia gasita de el a fost preluarea Chrysler, producator la care Fiat are acum 58,5%, iar participatia va creste in continuare.

Fiat e obisnuita sa faca masini cu alti parteneri din industrie: a construit micul 500 impreuna cu Ford, a facut Punto cu general Motors dar si Sedici cu cei de la Suzuki.

Fiat si Mazda anuntau miercuri ca au semnat un prim acord de colaborare in vederea dezvoltarii si producerii unui nou roadster sub siglele Mazda si Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generatie de Mazda MX-5 cu tractiune spate. Productia decapotabilei Alfa Romeo va debuta in 2015 la o uzina a Mazda din Japonia, iar companiile spuneau ca vor extinde parteneriatul.

Lasa un comentariu