Acasa Fiat Mazda va construi in Japonia un roadster pentru Alfa Romeo

Mazda va construi in Japonia un roadster pentru Alfa Romeo

de Vlad Barza

Mazda MX 5 (sursa - Mazda)

Fiat si Mazda au semnat un prim acord de colaborare in vederea dezvoltarii si producerii unui nou roadster sub siglele Mazda si Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generatie de Mazda MX-5 cu tractiune spate, arata un comunicat remis de AutoItalia. Productia decapotabilei Alfa Romeo va debuta in 2015 la o uzina a Mazda din Japonia.

Proiectul are in vedere ca ambele marci auto sa propuna doua roadstere cu tractiune spate, diferite ca stil si specifice prin caracteristici fiecarei marci in parte. Modelele vor urma sa fie propulsate de motoare diferite dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de incepere a productiei pentru noua Alfa Romeo este prefigurata pentru anul 2015.

“Acest acord demonstreaza convingerea noastra de a contiuna sa dezvoltam marca Alfa Romeo si intentia clara de a o transforma intr-un success global. Colaborarea cu Mazda inseamna un parteneriat cu liderul pietei auto in domeniul tractiunii spate pentru a produce un roadster pur, in spiritul traditional Alfa Romeo…”, a declarat Sergio Marchionne, director general executiv (CEO) al Grupului Fiat.

Takashi Yamanouchi, CEO al marcii Mazda, s-a declarat de asemenea entuziasmat de colaborarea cu o marca auto atat de prestigioasa mai ales in vederea producerii unui roadster bazat pe cel mai vandut astfel de model din toate timpurile, Mazda MX-5.

In prezent s-a semnat un memorandum de intelegere, insa acordul final va fi semnat in a doua jumatate a anului 2012, existand si posibilitatea unor noi oportunitati de colaborare intre cele doua marci.

Prima generatie MX-5 s-a lansat in februarie 1989 si este cea mai vanduta masina sport cu doua locuri din istorie, acest lucru fiind certificat in repetate randuri de Guinness World Records.

Lasa un comentariu