Acasa Dacia VIDEO: Dacia prezinta in detaliu noul model Dokker. Masina este expusa in premiera la Salonul Auto de la Casablanca

VIDEO: Dacia prezinta in detaliu noul model Dokker. Masina este expusa in premiera la Salonul Auto de la Casablanca

de Adrian Mitrea

Dacia Dokker la Salonul Auto de la Casablanca 2012 (sursa - Renault)

Grupul Renault a publicat primul clip de prezentare al noului model Dokker si expune masina la Salonul Auto de la Casablanca (17-28 mai), in premiera mondiala. Dacia Dokker si Dacia Dokker VAN vor fi lansate in al doilea semestru din acest an. Primul este un autovehicul pentru persoane, iar al doilea o mica utilitara pentru distributie urbana. Ca si Lodgy, cele doua noi modele Dacia vor fi construite in uzina Renault din Maroc.

Dokker va putea fi echipata cu motoare cunoscute din gama Dacia: 1,6 litri, 16 valve si 1,5 litri dCi.

Numele Dokker este derivat din cuvantul „dockworker” din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura incarcarea si descarcarea navelor intr-un port.

„Dacia prezinta doua noi modele care se vor alatura in acest an familiei sale: Dokker, un vehicul polivalent, si Dokker VAN, o furgoneta functionala. Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic si polivalent, disponibil cu una sau doua usi laterale culisante. Dispunand de un portbagaj generos si oferind o modularitate intuitiva, Dacia Dokker este perfect adaptata clientilor care isi doresc un vehicul cu posibilitati multiple de utilizare, care sa asigure atat o calatorie in conditii de confort pentru 5 adulti, cat si transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase”, a anuntat Dacia intr-un comunicat de presa.

Versiunea utilitara, Dokker VAN, raspunde asteptarilor unei clientele alcatuite cu precadere din intreprinzatori si societati comerciale.

„Fiabil si robust, Dokker VAN asigura un volum de incarcare la cel mai bun nivel din segment, in conditiile unui consum scazut. Numele Dokker este derivat din cuvantul dockworker din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura incarcarea si descarcarea navelor intr-un port. Termenul subliniaza astfel capacitatea mare de incarcare a celor doua vehicule, adaptabilitatea si robustetea lor”, a anuntat Dacia.

Lansarea celor doua noi modele in Romania este prevazuta in semestrul al doilea al acestui an. Detalii suplimentare cu privire la Dokker si Dokker VAN vor fi comunicate la momentul respectiv.

Dacia anunta pe 9 februarie, la inaugurarea uzinei Renault din Tanger, ca acolo vor fi produse alte doua noi modele in afara de Lodgy: un mic vehicul comercial si o varianta de pasageri derivata din acesta. Numele Dokker a fost vehiculat de presa inca de acum cateva luni, francezii de la Caradisiac facand si un „exercitiu de imaginatie” despre cum ar putea arata Dokker.

Dacia Dokker era descrisa de francezi ca fiind un vehicul de tip „ludospace”, termen care descrie o masina de familie de gabarit mediu derivata dintr-o utilitara usoara. Termenul „ludospace” s-a format prin combinarea termenilor „ludique” (jucaus) si “monospace” (monovolum) in ideea de a arata ca anumitor utilitare cu aspect patratos li s-au adaugat caracteristici amuzante care sa le faca atractive in versiunile pentru pasageri. Din categorie fac parte modele precum Peugeot Partner, Opel Combo sau Fiat Fiorino Qubo.

Dacia Dokker VAN (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu