Acasa Dacia UPDATE: Dacia a anuntat numele celor doua noi modele pe care le va lansa in 2012: Dokker si Dokker VAN

UPDATE: Dacia a anuntat numele celor doua noi modele pe care le va lansa in 2012: Dokker si Dokker VAN

de Vlad Barza

Dacia Dokker (sursa - Dacia)

Dacia a anuntat ca cele doua noi modele pe care le va lansa in 2012, un vehicul de persoane si unul comercial, vor purta numele Dokker si Dokker VAN, masinile urmand a fi aduse in Romania in al doilea semestru. Cele doua vor fi construite, ca si Lodgy, in uzina din Maroc. Numele Dokker este derivat din cuvantul „dockworker” din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura incarcarea si descarcarea navelor intr-un port. UPDATE: Dacia a publicat primele doua imagini cu noile modele.

„Dacia prezinta doua noi modele care se vor alatura in acest an familiei sale: Dokker, un vehicul polivalent, si Dokker VAN, o furgoneta functionala”, se precizeaza in comunicatul companiei

„Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic si polivalent, disponibil cu una sau doua usi laterale culisante. Dispunand de un portbagaj generos si oferind o modularitate intuitiva, Dacia Dokker este perfect adaptata clientilor care isi doresc un vehicul cu posibilitati multiple de utilizare, care sa asigure atat o calatorie in conditii de confort pentru 5 adulti, cat si transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase”, noteaza Dacia.

Versiunea utilitara, Dokker VAN, raspunde asteptarilor unei clientele alcatuite cu precadere din intreprinzatori si societati comerciale.

„Fiabil si robust, Dokker VAN asigura un volum de incarcare la cel mai bun nivel din segment, in conditiile unui consum scazut. Numele Dokker este derivat din cuvantul dockworker din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura incarcarea si descarcarea navelor intr-un port. Termenul subliniaza astfel capacitatea mare de incarcare a celor doua vehicule, adaptabilitatea si robustetea lor, a anuntat Dacia.

„Lansarea celor doua noi modele in Romania este prevazuta in semestrul al doilea al acestui an. Detalii suplimentare cu privire la Dokker si Dokker VAN vor fi comunicate la momentul respectiv”, precizeaza Dacia in comunicatul de presa.

Dacia anunta pe 9 februarie, la inaugurarea uzinei din Tanger, ca acolo vor fi produse alte doua noi modele in afara de Lodgy: un mic vehicul comercial si o varianta de pasageri derivata din acesta. Numele Dokker a fost vehiculat de presa inca de acum cateva luni, francezii de la Caradisiac facand si un „exercitiu de imaginatie” despre cum ar putea arata Dokker.

Dacia Dokker era descrisa de francezi ca fiind un vehicul de tip „ludospace”, termen care descrie o masina de familie de gabarit mediu derivata dintr-o utilitara usoara. Termenul „ludospace” s-a format prin combinarea termenilor „ludique” (jucaus) si „monospace” (monovolum) in ideea de a arata ca anumitor utilitare cu aspect patratos li s-au adaugat caracteristici amuzante care sa le faca atractive in versiunile pentru pasageri. Din categorie fac parte modele precum Peugeot Partner, Opel Combo sau Fiat Fiorino Qubo.

Dacia Dokker VAN (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu