Acasa BMW FOTO: BMW prezinta noul Seria 3 Touring si noul Seria 1 cu trei usi – cel mai accesibil model al marcii. Ambele ajung in Romania in septembrie

FOTO: BMW prezinta noul Seria 3 Touring si noul Seria 1 cu trei usi – cel mai accesibil model al marcii. Ambele ajung in Romania in septembrie

de Adrian Mitrea

BMW Seria 3 Touring 2012 (sursa - BMW)

BMW lanseaza in Romania in septembrie noua generatie a Seria 3 Touring, precum si versiunea cu trei usi a lui Seria 1, care devine cel mai accesibil model BMW pe piata locala, cun pret de pornire 22.630 euro cu TVA pentru o motorizare nou introdusa in gama BMW: 114i. Totodata, BMW a prezentat si o versiune de inalta performanta a lui Seria 1 cu trei usi, denumita M135i, ce livreaza 320 Cai Putere (CP). Aceasta versiune de top, M135i, va fi disponibila si varianta de caroserie cu cinci usi.

BMW Seria 3 Touring (poze)

Noul BMW Seria 3 Touring (break) este asteptat sa debuteze in Romania in luna septembrie. Pretul de pornire va fi de 30.318 euro cu TVA pentru versiunea 316i. Seria 3 Touring dispune de un portbagaj de 495 litri. In echiparea standard intra bancheta spate rabatabila, fiecare scaun dintre cele trei din spate putand fi rabatat individual (40:20:40). Luneta se deschide independent de hayonul automat, disponibil si el standard. Porbagajul beneficiaza de o retea de partajare si husa pentru portbagaj care poate fi stocata in compartimentul de sub podea.

BMW Seria 3 Touring este mai lung cu 97 mm fata de Seria 3 sedan si are un ampatament cu 50 mm mai mare. Masina poate avea unul dintre cele patru pachete estetice speciale: Modern Line, Luxury Line, Sport Line sau pachetul M Sport. Este disponibil, de asemenea, si Head-Up Display color.

Transmisia automata cu opt trepte poate fi asociata oricarei motorizari, ea fiind standard pe unele modele. Motorizarile vor fi aceleasi ca pe Seria 3 sedan.

La fel ca toate modelele marcii, BMW Seria 3 Touring ofera cel mai complex pachet de aplicatii cu conectare la internet disponibile in Romania. Optiunea Apps si aplicatia gratuita BMW Connected furnizeaza calea de acces spre servicii precum retele sociale, web radio si functia de calendar iPhone. In premiera in Europa este disponibila si o aplicatie 3rd party, sistemul webradio Aupeo, ceea ce deschide drumul pentru o serie noua de aplicatii in automobil. Cu portalul BMW Live utilizatorii au acces la o serie de functii precum Google Street View sau Google Local Search.

BMW Seria 1 cu 3 usi (poze)

Tot din septembrie va fi disponibila in Romania si o a doua varianta de caroserie pentru BMW Seria 1, cu trei usi. Aceasta va deveni cel mai accesibil model BMW din Romania, cu un pret de 22.630 euro cu TVA pentru versiunea 114i. Indicativul 114i se refera la o motorizare nou introdusa de BMW ce consta intr-un propulsor de 1,6 litri, turbo pe benzina, cu patru cilindri dispusi in linie.

BMW Seria 1 cu 3 usi 2012 (sursa - BMW)Desi are tehnologie M Performance TwinPower Turbo (ce contine turbocompresor Twin Scroll, sistem de injectie directa High Precision Injection, gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC si Double VANOS), motorul de 1.598 cmc (Euro 5) are o putere maxima de doar 75 kW/102 CP, livrata la 4.000 rpm, si un cuplu maxim de 180 Nm la 1.100 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 11,2 secunde, iar viteza maxima este de 195 km/h. Consumul mediu de combustibil este de circa 5,5-5,7 litri/100 km, iar emisiile de CO2/km sunt de 129-132 g.

Practic, 114i este o versiune limitata ca putere a motorului ce echipeaza mai puternicele 116i si 118i.

Noul BMW Seria 1 cu trei usi are o caroserie cu crescuta in lungime (+85 milimetri), ampatament mai mare (+30 milimetri), ecartamente majorate (fata: +51 milimetri, spate +72 milimetri) si latime mai mare (+17 milimetri) in comparatie cu modelul anterior, in timp ce inaltimea automobilului a ramas aceeasi. Noul model preia aceleasi pachete de personalizare de la BMW Seria 1 cu cinci usi: BMW Sport Line, BMW Urban Line si pachetul M Sport – care creeaza trei interpretari distincte, clar definite ale designului.

Modificari importante la interior sunt pentru zona din spate, care vine cu un spatiu pentru picioare mai mare cu 21 mm fata de generatia anterioara si cu posibilitatea de a alege intre doua sau trei locuri in spate. Portbagajul a fost extins cu 30 de litri, la 360 litri. Capacitatea de stocare ajunge la maximum 1.200 de litri datorita rabatarii spatarului scaunelor spate (rabatare fractionata 40:20:40).

BMW M135i (poze)

Lansarea lui Seria 1 cu trei usi marcheaza si debutul unui nou varf de gama: BMW M135i.

Primul automobil din linia BMW M Performance din istorie echipat cu propulsor pe benzina (a nu se confunda cu BMW M – n.r.), BMW M135i va fi disponibil si in versiunea cu cinci usi. Masina va fi echipata cu un motor de 3 litri, pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 235 kW/320 CP. Noul model se distinge si printr-un sasiu imbunatatit si elemente de caroserie optimizate aerodinamic, toate acestea specifice M.

In premiera, sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive va fi disponibil la BMW Seria 1 pentru modelele BMW M135i xDrive si BMW 120d xDrive. Simultan, sistemul BMW xDrive va fi disponibil si pentru versiunea cu cinci usi a gamei BMW Seria 1.

Toate variantele de motorizare sunt echipate standard cu transmisie manuala cu sase trepte. Ca optiuni unice in segmentul compact se remarca transmisia automata cu opt trepte.

Puntea fata a BMW M135i are brate in cruce, cu dubla legatura, cu combinata MacPherson si bara stabilizatoare. In spate se gaseste o punte cu sistem multibrat. Gama larga de sisteme de asistare a conducatorului si servicii de mobilitate de la BMW ConnectedDrive include o serie de echipamente: High-Beam Assistant (control automat al fazei lungi), Adaptive Headlights (faruri adaptive), Rear View Camera (camera pentru mers inapoi), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea neintentionata a benzii de circulatie) ce include Rear Collision Warning (avertizare la coliziune din spate), Parking Assistant (asistare la parcare), tempomat cu functie de franare, Speed Limit Info (informare cu privire la limita de viteza) cu No Passing Indicator (avertizare privind interdictia depasirii), o serie extinsa de aplicatii cu acces la internet care include BMW Apps si BMW Live, integrare imbunatatita a terminalelor smartphone si a playerelor muzicale, sistem de sunet Harman Kardon.

BMW M135i (sursa - BMW)

Lasa un comentariu