Acasa Industrie Cel mai mic model al marcii japoneze Infiniti va fi construit in Austria

Cel mai mic model al marcii japoneze Infiniti va fi construit in Austria

de Vlad Barza

Infiniti Etherea concept (sursa - HotNews)

Producatorul austriac Magna Steyr va construi incepand cu 2014 cel mai mic model al marcii japoneze premium Infiniti, model prefatat de conceptul Etherea prezentat in 2011 la Salonul Auto de la Geneva, scrie Automotive News. Modelul concurent pentru BMW Seria 1, Audi A3 si Lexus CT200h ar trebui sa ajute marca premium a Nissan sa atinga vanzari de ordinul zecilor de mii de unitati in Europa, mult peste cele 3.700 vandute in 2011.

Nissan a spus ca masina va fi construita in Austria la Magna Steyr, companie specializata care produce modele de nisa precum Peugeot RCZ, Mini Countryman si Aston Martin Rapide.

Ca urmare a parteneriatului incheiat in 2010 de Renault-Nissan cu cei de la Daimler, cel mai mic model al Infiniti va utiliza multe componente Mercedes-Benz si este de asteptat ca automobilul sa fie construit pe platforma MFA a germanilor, aceeasi folosita si la Clasa A si Clasa B.

click aici pentru galeria foto

Este de asteptat ca productia de masini Infinitti in Austria sa ajunga la 50.000-60.000 unitati/an, iar modelele vor beneficia si de motoarele in patru si sase cilindri ale Mercedes-Benz. Folosind atat de multe componente Mercedes-Benz, Nissan va face economii foarte mari, in timp ce Mercedes-Benz va castiga bani in functie de numarul de masini Infiniti vandute, conform unui viitor contract de licentiere.

Infiniti a inceput in 2008 sa vanda masini in Europa, iar anul trecut si-a gasit sub 3.700 de clienti, de peste o suta de ori sub marcile premium germane cu care vrea sa concureze.

In anul fiscal incheiat in martie 2011 Infiniti a vandut 146.000 de masini pe plan mondial, cele mai multe in SUA, dar scopul este sa se ajunga la vanzari de 500.000 de unitati in 2016.

Lasa un comentariu