Acasa Industrie Angajatii Opel sunt ingrijorati de posibilitatea ca modelul Astra sa nu mai fie construit in Germania incepand cu 2015

Angajatii Opel sunt ingrijorati de posibilitatea ca modelul Astra sa nu mai fie construit in Germania incepand cu 2015

de Vlad Barza

Uzina Opel Russelsheim (sursa - Opel)

Reprezentantii angajatilor celei mai importante uzine Opel din Germania, cea din Russelsheim, se arata extrem de ingrijorati si dezamagiti de planurile ca noua generatie Astra sa nu mai fie construita decat in Marea Britanie si Polonia, scrie AFP care citeaza presa germana. Opel nu a confirmat informatia, insa pana la jumatatea lunii ar trebui sa faca un anunt legat de planurile pe termen mediu. Compania are pierderi mari in Europa si se cauta solutii de redresare.

Viitoarea generatie a Astra nu va mai fi construita in Germania din 2015, ci doar la uzinele din Ellesmere Port (Marea Britanie) si Gliwice (Polonia), scria ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citand surse apropiate discutiilor. FAZ mai adauga ca decizia va fi anuntata oficial la mijlocul lunii mai.

Wolfgang Schäfer-Klug, reprezentantul angajatilor uzinei germane vizate a spus ca o astfel de decizie ar fi un dezastru.„E ca si cand Volkswagen nu ar mai produce Golf la uzina din Wolfsburg”, a comparat el situatiile.

Frankfurter Allgemeine Zeitung mai scrie ca sefii uzinei Russelsheim au venit cu propuneri de reducere a costurilor, inclusiv cu propuneri de reducere a salariilor, in incercarea de a mentine productia Astra acolo.

Opel nu a confirmat informatiile, insa sindicalistii sunt suparati pe conducerea GM si spun ca se incearca crearea unor tensiuni intre diversele uzine ale marcii germane. Opel a pierdut in total peste 15 miliarde dolari din 1999 incoace, iar anul trecut pierderile marcii au fost de 750 milioane dolari. In prmul trimestru pierderile au fost de 256 milioane dolari si se estimeaza ca pe intreg 2012 se va trece de un miliard de dolari.

Un alt motiv de ingrijorare este legat si de posibilitatea ca dupa 2014 sa fie inchise doua uzine: Bochum (Germania) si Ellesmere Port (Marea Britanie) unde in prezent lucreaza 5.200 de oameni. La Russelsheim sunt 3.500 de angajati.

Lasa un comentariu