Acasa Dacia David Durand, designer Renault: Avem aproape gata masinile care vor inlocui Sandero si Logan

David Durand, designer Renault: Avem aproape gata masinile care vor inlocui Sandero si Logan

de Adrian Mitrea

Schita Interior Sandero (sursa - Renault)

Renault aproape ca a terminat lucrul la masinile care vor inlocui Sandero si Logan, iar acestea vor prelua designul interior al Lodgy, a declarat pentru 0-100.ro designerul gamei Entry a Renault, David Durand, la o masa rotunda organizata in Maroc, cu ocazia testelor de presa cu modelul Lodgy.

„Inlocuitorii pentru Sandero si Logan sunt aproape gata”, a spus Durand, precizand ca nu stie deocamdata care dintre cele doua modele va fi lansat primul pe piata.

„Va fi oricum un decalaj foarte mic intre ele”, a explicat designerul Renault.

Din aceasta faza in care se afla inlocuitorii pentru Sandero si Logan poate sa dureze cel mult un an si jumatate sau doi pana la intrarea in productia de serie, a precizat Durand.

Referitor la noul Sandero, exista o declaratie lui Carlos Tavares, al doilea om din Grupul Renault, care confirma lansarea noului Sandero in aceasta toamna.

El a dezvaluit ca noile masini Dacia vor prelua designul frontal al Lodgy, precum si designul interior al acestui model, in ceea ce priveste volanul, plansa de bord si instrumentele din spatele volanului.

„Vrem sa ne concentram pe cateva elemente definitorii pentru sofer si postul de condus. Este vorba despre plansa de bord cu MediaNav, schimbatorul de viteze, volanul si ceasurile de bord”, a apus Durand.

Tema generala de design exterior frontal va fi preluata de la Lodgy, insa nu neaparat cu aceleasi faruri.

„Acentul va cadea pe grila si faruri”, a spus Durand.

Potrivit unor declaratii anterioare ale designerului sef Renault, Laurens van den Acker, Logan 2 ar fi trebuit sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris din toamna. Pe masura ce timpul a trecut de la acea declaratie, oficialii Renault s-au indepartat de acest termen si au lasat sa se inteleaga ca inlocuitorul lui Logan va aparea pe piata in 2013. Pe langa Romania, Logan 2 ar putea fi produs si in Maroc.

In acest an Dacia are oricum doua lansari importante, Lodgy si un vehicul comercial usor derivat din Lodgy. Astfel, e greu de crezut ca va fi lansat si un al treilea model nou tot in 2012.

Pe langa previzibilele lansari ale noilor Sandero si Logan, presa auto internationala speculeaza si pe marginea introducerii in gama Dacia a unui model mai mic decat Sandero.

Lasa un comentariu