Acasa Industrie Profitul concernului Continental a crescut cu 31% in primul trimestru din 2012, la 483 milioane euro

Profitul concernului Continental a crescut cu 31% in primul trimestru din 2012, la 483 milioane euro

de Adrian Mitrea

Logo Continental (sursa - 0-100.ro)

Concernul german Continental, unul dintre cei mai mari furnizori din lume pentru industria auto, a anuntat un profit net de 483 milioane euro pentru primul trimestru din 2012, in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 13,3%, la 8,3 miliarde euro.

Profitul net de 483 milioane euro corespunde unui rezultat per actiune de 2,41 euro, fata de 1,84 euro in anul precedent.

„Pentru a treia oara consecutiv, concernul Continental a facut dovada unui start puternic in noul an comercial in aceste prime trei luni din 2012: primul trimestru a fost din nou cel in care s-a inregistrat cea mai buna cifra de afaceri si cel mai bun rezultat operativ din istoria companiei”, se arata intr-un comunicat al Continental.

Rezultatul operativ (EBIT) a crescut cu aproximativ 21% in primul trimestru, la 766 de milioane euro, marja actuala avand o valoare de 9,2% fata de cea de 8,6% din anul precedent.

Astfel, Continental asteapta afaceri in crestere cu 5% pentru tot anul 2012, la 32 miliarde euro, precum si continuarea reducerii datoriilor financiare nete sub valoarea de 6,5 miliarde euro.

„Costurile crescute pentru metalele rare au impovarat Automotive Group in primul trimestru din 2012, in timp ce cheltuielile legate de marirea recenta a pretului petrolului se vor face simtite abia mai tarziu in cursul anului, in cadrul Rubber Group”, a anuntat Continental.

Concernul Continental este structurat in doua mari entitati, Automotive Group si Rubber Group. Ambele au contribuit la cresterea rezultatelor financiare ale concernului.

Automotive Group a inregistrat in primele trei luni o cifra de afaceri de aproximativ 5,1 miliarde de euro, cu aproximativ 12% mai mare fata de cea obtinuta in aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatul operativ net a fost de 403 milioane euro fata de 359 milioane euro din anul precedent.

Rubber Group a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 3,3 miliarde euro, obtinand astfel un plus de aproximativ 15%. Rezultatul operativ net a crescut de la 397 de milioane euro din anul precedent la 494 milioane euro in primul trimestru din 2012.

Pana la sfarsitul anului 2011, Continental a investit aproape  575 milioane euro in activitatile din Romania. Compania germana detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture cu Pirelli in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz.

Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.Grupul german are 164.000 de angajati in 46 de tari si a avut anul trecut afaceri de 30,5 miliarde euro.

Diviziile Grupului  Automotive (Chassis & Safety, Interior, Powertrain) dezvolta si produc aplicatii software si hardware pentru: sisteme de management ale motorului, unitati de control al transmisiei, sisteme electronice de franare, sisteme de navigatie, multimedia si radio, unitati de control pentru vehicule hibride, unitati de control al caroseriei, tahografe digitale, unitati de control al airbagului si instrumente de bord pentru industria auto.

Cele trei centre de inginerie din Timisoara, Sibiu si Iasi si cele trei unitati de productie din Timisoara, Sibiu si Brasov, au adus investitii in Romania de aproximativ 235 milioane euro si au creat peste 5.200 de locuri de munca de la infiintare si pana la finalul anului 2011.

Grupul Rubber din Romania, in a carui componenta intra diviziile ContiTech si Anvelope, dezvolta si produce pentru intreaga industrie automotive: anvelope pentru autoturisme cu marimi cuprinse intre 13 si 17 inci, anvelope UHP (Ultra High Performance) si VAN, sisteme de servo directie si de aer conditionat, sisteme hidraulice si curele de transmisie. Grupul Rubber a investit, pana la finalul anului 2011, circa 350 milioane euro in Romania si a creat peste 5.300 locuri de munca.

ContiTech a investit in perioada amintita circa 80 milioane euro si a generat 3.600 noi locuri de munca in Romania. ContiTech si-a dezvoltat centrele de productie in Carei, Nadab si Timisoara. Divizia Anvelope a investit in 2011 in fabrica din Timisoara peste 51 milioane euro, iar din 1999 pana in prezent suma investita ajunge la 260 milioane euro si a angajat peste 1700 de persoane.

Lasa un comentariu