Acasa Kia Kia prezinta K9, varful sau de gama

Kia prezinta K9, varful sau de gama

de Adrian Mitrea

Kia K9 (sursa - Kia)

Producatorul auto sud-coreean Kia prezinta limuzina K9, varful de gama al gamei sale de modele, masina prin care vrea sa concureze de la egal la egal cu cele mai prestigioase marci europene. Kia K9 are tractiune spate, motor V6 si transmisie automata cu opt viteze.

„K9 este un semnal clar referitor la intentiile noastre de a concura de la egal la egal cu marcile de lux europene. Pentru, pentru clienti si pentru mine aceasta masina este un vis devenit realitate”, a declarat seful de design al Kia, Peter Schreyer, intr-un comunicat de presa.

Masina are 5.090 mm lungime, 1.900 mm latime si 1.490 mm inaltime, iar ampatamentul masoara 3.045 mm. Date fiind aceste dimensiuni, Kia K9 este un pic mai lunga decat BMW Seria 7.

Kia K9 este propulsata de un motor V6 pe benzina ce produce 290 Cai Putere (CP), iar ulterior va putea fi echipata cu un motor de 334 CP (tot V6 de 3,8 litri, dar cu injectie directa).

La capitolul echipamente limuzina coreeana se remarca prin faruri cu LED, sistem de avertizare la parasirea neintentionata a benzii de rulare (LDWS), monitorizarea unghiurilor moarte prin tehnologie radar (BSD), sistem audio Lexicon cu 17 difuzoare si vedere panoramica pentru parcare, cu imagini culese de la patru camere video.

Producatorul auto asiatic nu a anuntat daca va aduce sau nu K9 in Europa. Kia K9 va fi lansata pana la sfarsitul anului in Coreea de Sud.

Kia are pe plan mondial 44.000 de anagajati. Vanzarile producatorului auto au crescut cu 18,6% anul trecut, atingand un nivel record de 2,478 milioane unitati. Cea mai mare piata a fost America de Nord, urmata de Europa.

Interior Kia K9 (sursa - Kia)

Interior Kia K9 (sursa - Kia)

Kia K9 (sursa - Kia)

Lasa un comentariu