Acasa Industrie Noi planuri pentru restructurarea Opel. Alte doua uzine din Europa ar putea fi inchise

Noi planuri pentru restructurarea Opel. Alte doua uzine din Europa ar putea fi inchise

de Adrian Mitrea

Opel Insignia pe linia de asamblare (sursa - Opel)

Managerii Opel vor prezenta pana la sfarsitul lunii martie un plan de restructurare a companiei care ar putea include inchiderea a doua fabrici din Europa, pentru scaderea capacitatii de productie cu circa 30%, au declarat surse apropiate planurilor companiei, citate de Automotive News. In 2010 Opel a mai inchis o uzina din Europa.

Opel a avut pierderi de 1,6 miliarde dolari anul trecut. Astfel, obiectivul de a aduce compania pe profit a esuat.

Sursele citate de Automotive News spun ca sindicatele nu vor fi de acord cu inchiderea uzinelor, cum e si firesc, dar ca in prezent conducerea companiei si liderii sindicali poarta negocieri intense pentru a gasi o solutie care sa duca la intoarcerea Opel pe profit.

O alta uzina Opel, Anvers din Belgia, a fost inchisa in 2010 pentru a scadea capacitatea de productie cu 20%. Pe liniile de asamblare din Anvers Opel a fabricat modelul Astra. Fabrica a fost vanduta in intregime pana la 1 iulie 2011, fiind preluata de trei furnizori de componente din Asia si Europa.

In 2010 Opel a fost la un pas de a fi vanduta catre concernul Magna-Sberbank, iar la un moment dat au fost si zvonuri legate de o posibila achizitie de catre Fiat. Pana la urma General Motors a pastrat Opel, insa trebuie sa o duca pe profit.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu