Acasa Ford Ford angajeaza 500 de oameni pentru uzina de la Craiova, proces demarat odata cu lansarea nationala a lui B-Max

Ford angajeaza 500 de oameni pentru uzina de la Craiova, proces demarat odata cu lansarea nationala a lui B-Max

de Adrian Mitrea

Angajati Ford Craiova (sursa - 0-100.ro)

Ford a anuntat ca angajeaza 500 de oameni in aceasta saptamana, 19-25 martie, momentul fiind oarecum simultan cu lansarea nationala pentru presa a Ford B-Max, care va avea loc joi, 22 martie. Intreg procesul de angajare se va incheia in luna mai. Primele livrari vor fi facute in iulie, iar lansarea comerciala, pentru publicul larg, va avea loc in luna septembrie. Preturile pentru Romania vor fi anuntate in curand, pana atunci fiind cunoscute doar preturile pentru Franta, cuprinse intre 15.800 si 22.300 euro cu TVA.

„Ford Romania are placerea de a anunta ca in aceasta saptamana va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastra din Craiova. Ford va recruta in principal operatori de baza pentru liniile de productie, dar in acelasi timp suntem interesati si de extinderea fortei de munca prin aducerea unor specialisti de intretinere”, a anuntat directorul de resurse umane al Ford Romania, Angela Alexander, intr-o declaratie de presa.

Numarul de angajati la momentul preluarii Automobile Craiova de catre Ford era de 3.900 oameni, iar acum este de 3.500 angajati. Prin angajarile anuntate marti, 20 martie, numarul angajatilor va ajunge la cifra de 4.000.

Ford B-Max inglobeaza doua premiere importante Ford. Una este un nou motor turbo diesel de 1,5 litri, ce dezvolta 75 Cai Putere (CP), iar alta tine de sistemul de infotainment SYNC. Practic pe modelul B-Max SYNC debuteaza in Europa. In SUA, SYNC este deja montat pe patru milioane de masini, potrivit Ford. Pana in 2015 compania americana vrea sa vanda 3,5 milioane de masini dotate cu SYNC. Pe langa conectivitatea avansata cu terminale mobile de ultima generatie, SYNC va putea apela automat 112 in caz de accident si transmite automat coordonatele GPS ale masinii pentru ca echipajele de interventie sa poata salva eventualele victime mai usor.

Printre echipamentele cu care vor fi dotate versiunile de top ale B-Max se disting: parbriz incalzit, scaune fata incalzite, sistem Start & Stop si senzori de parcare. Ford B-Max are culori inspirate din lumea modei si a fost proiectat sa obtina 5 stele din 5 la testele Euro NCAPCea mai economica versiune va consuma in medie 4 litri de motorina/100 km.

Ford B-Max inglobeaza o gama de tehnologii ce reduc consumul de combustibil si emisiile de CO2. Printre acestea se numara sistemul Auto Start & Stop (S/S – care opreste automat motorul cand autovehiculul este in stationare), sistemul de informare a soferului Ford Eco Mode (care ii ajuta pe soferi sa adopte un stil de condus mai economic), Gear Shift Indicator (care indica cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor) si Smart Regenerative Charging (care incarca bateria in cele mai economice puncte de pe parcursul unei calatorii).

Ford vrea sa produca 60.000 unitati B-Max la Craiova in acest an.

Gama de motorizari a lui Ford B-Max este formata din urmatoarele motoare:

  • 1,5 litri turbo diesel, de 75 CP
  • 1,4 litri pe benzina (aspirat), de 90 CP
  • 1,6 litri turbo diesel, de 95 CP
  • 1,6 litri pe benzina (aspirat), de 105 CP, disponibil doar cu transmisie cu dublu ambreiaj (perceputa ca automata) Powershift
  • 1 litru pe benzina (turbo), de 120 CP – singurul motor Ford produs la Craiova

Ford va plati statului roman penalitati de 14,25 milioane euro pentru ca nu a produs la Craiova cate masini s-a angajat prin contractul de privatizare si, in plus, compania auto americana a renuntat la un ajutor de stat de 57 milioane euro pentru formarea angajatilor, reiese din actul aditional la contractul de privatizare a Automobile Craiova semnat vineri, 16 martie, de catre Ford si si Autoritatea Romana pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Lasa un comentariu