Acasa Romania Programul Rabla pentru firme demareaza pe 23 aprilie, cu doua saptamani mai tarziu decat pentru persoane fizice

Programul Rabla pentru firme demareaza pe 23 aprilie, cu doua saptamani mai tarziu decat pentru persoane fizice

de Adrian Mitrea

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Editia 2012 a Programului Rabla, pentru firme, debuteaza pe 23 aprilie, cu proceduri birocratice simplificate, a declarat pentru 0-100.ro seful Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu. Pentru persoane fizice Rabla 2012 demareaza efectiv pe 3-5 aprilie, cand tichetele vor putea fi distribuite celor care caseaza masini, iar de luni, 19 martie, a inceput procedura de inscriere si validare a dealerilor auto.

„Incepand cu 23 aprilie Programul Rabla 2012 este functional si pentru firme. Am simplificat procedurile birocratice, acum este nevoie de mai putine documente si intreg procesul este un pic mai scurt”, a spus Popescu.

Voucherele vor ajunge la REMAT-urile din toata tara incepand cu 3 aprilie, iar din zilele de 4-5 aprilie vor putea fi facute primele casari, in urma carora proprietarii vor primi tichetele, a explicat oficialul AFM.

Pentru acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de zece ani. Ca si in 2010 si 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimata printr-un tichet cu valoare nominala.

De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.

Prin Programul Rabla, in ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de origine autohtona.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2012 la Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National (Rabla), precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, in cadrul sectiunii Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National 2012.

Lasa un comentariu