Acasa Curiozitati STUDIU: Americanii sunt dispusi sa renunte la cina si distractii ca sa-si poata permite sa conduca, dupa ce preturile carburantilor au crescut

STUDIU: Americanii sunt dispusi sa renunte la cina si distractii ca sa-si poata permite sa conduca, dupa ce preturile carburantilor au crescut

de Adrian Mitrea

(sursa - Daimler)

Circa 36% dintre americani ar fi dispusi sa renunte la ceva pentru a-si permite sa conduca in continuare, dupa ce preturile carburantilor au crescut, reiese dintr-un sondaj online efectuat in SUA pe 2.254 de persoane mai mari de 18 ani. Cei mai multi (70%) ar fi dispusi sa cineze mai rar, dar si sa renunte la anumite distractii (64%), cum ar fi mersul la filme si concerte.

Sondajul mai releva ca 37% dintre cei chestionati ar amana cumpararea de haine, iar 15% ar renunta la serviciile TV. Circa 12% ar vorbi mai putin la telefon, iar 5% ar renunta la internet.

Cand au fost intrebati in ce mod au fost sau vor fi afectati de cresterea preturilor carburantilor, cei chestionati au spus ca:

  • vor conduce mai putin, pentru a economisi bani (61%)
  • ar imparti masina cu altii (9%)
  • ar utiliza transportul in comun (8%)
  • ar cumpara masini hibride sau mult mai economice (6%)

Sondajul a fost facut online in SUA, in perioada 6-8 martie 2012, pe 2.254 adulti in varsta de peste 18 ani, de catre Harris Interactive, la cererea CouponCabin – o companie care activeaza in domeniul cupoanelor valorice. Esantionul nu este considerat reprezentativ si nu exista o marja de eroare.

Lasa un comentariu