Acasa Curiozitati FOTO: Ford a filmat intr-un mall din Capitala o reclama la B-Max. Masina va fi prezentata pe 27 februarie la Barcelona

FOTO: Ford a filmat intr-un mall din Capitala o reclama la B-Max. Masina va fi prezentata pe 27 februarie la Barcelona

de Adrian Mitrea

Ford B-Max de serie (sursa - Ford)

Ford a filmat in mall-ul AFI Palace din Bucuresti prima reclama pentru modelul B-Max care este fabricat la Craiova si va fi lansat in aceasta primavara pe pietele din Europa de Vest. Albumul postat pe Facebook se numeste Somewhere in Europe si arata culisele realizarii reclamei. Ford a anuntat ca va prezenta noul B-Max in premiera pe 27 februarie la Congresul Mondial de Telefonie Mobila de la Barcelona, eveniment inedit pentru prezentarea unei masini. B-Max va fi apoi dezvelit si pe 6 martie la salonul auto de la Geneva.

click aici pentru galeria foto

Monovolumul Ford B-Max, a carui productie de volum va incepe la Craiova in primele luni din acest an, va ajunge mai intai la clienti din Occident, iar in trimestrul al treilea va fi livrat si catre cei din tara. Peste 90% din productia de la Craiova este destinata exportului. In 2012 Ford vrea sa produca 60.000 B-Max la Craiova, iar in 2013 peste 100.000 unitati.

Ford a comunicat mult in ultima vreme pe tema noului B-Max, iar cea mai noua informatie este ca masina va fi prezentata in premiere nu la salonul auto de la Geneva, ci la Mobile World Congres de la Barcelona, cel mai important eveniment de profil al industriei telefoniei mobile. Monovolumul va fi prezentat pe 27 februarie de catre Bill Ford, presedinte executiv al companiei.

Ford a inceput in toamna lui 2011 productia de prototipuri B-Max, iar prefectul judetului Dolj declara ca in luna martie 2012 Ford va face o proba generala a tuturor masinariilor si utilajelor, in aprilie va demara productia de motoare, iar in mai va incepe fabricatia de serie a modelui B-Max.

Ford B-Max poate fi incadrat in categoria monovolumelor de mici dimensiuni, avand ca principal rival Opel Meriva.

Monovolumul B-Max va putea fi comandat, printre altele, cu o motorizare turbo pe benzina de 1 litru (EcoBoost), cu 120 Cai Putere (CP). Acest motor va fi produs si in Romania din prima parte a anului 2012, potrivit Ford. Cutiile de viteze vor fi importate.

B-Max nu are montant B (stalp central), la fel ca si conceptul Iosis Max din care se trage, si lasa pasagerilor un loc generos de acces in habitaclu. Structura de rezistenta laterala a masinii este totusi prezenta, integrata in “buza” anterioara a portierei din spate.

Modelul Ford B-Max pe care Ford il va produce exclusiv in Romania este o alternativa la modelul Fusion european si va ajunge sa-l inlocuiasca, spunea designerul executiv in cadrul Ford Europa, Martin Smith, intr-un interviu acordat 0-100.rola Salonul Auto de la Frankfurt.

B-Max va atrage clienti care in mod traditional se uita la masini de clasa C (compacte), cum ar fi Volkswagen Golf si Opel Astra, a declarat recent seful Companiei Nationale de Vanzari (CNV) a Ford in Romania, Henrik Nenzen.

Lasa un comentariu