Acasa Foto VIDEO, FOTO: Debut mondial buclucas pentru SUV-ul 100% electric Tesla Model X

VIDEO, FOTO: Debut mondial buclucas pentru SUV-ul 100% electric Tesla Model X

de Adrian Mitrea

Tesla Model X Concept (sursa - Tesla Motors)

Producatorul auto american Tesla Motors a prezentat un concept gata de productie al celui de-al treilea model al sau, SUV-ul Model X, care va lansat la sfarsitul anului 2013 si va ajunge la clienti incepand cu 2014. In prezentarea oficiala, capota portbagajului a refuzat sa se deschida, punandu-l pe seful companiei, Elon Musk, intr-o situatie penibila.

La Model X portbagajul este situat sub capota din fata, in locul motorului la SUV-urile conventionale. Musk a numit acest portbagaj „frunk”, probabil pentru ca este amplasat in fata. Chiar in momentul in care capota lui „frunk” trebuia deschisa, mecanismul s-a defectat.

click aici pentru galeria foto

Cand va intra in productie, Modex X va avea o varianta cu tractiune spate, una cu tractiune 4×4 si o versiune de inalta performanta (tot 4×4). Tesla Motors spune ca masina va atinge 100 km/h in mai putin de 5 secunde in configuratia cea mai performanta.

Pe spate, Model X are usi tip Falcon, care se ridica precum niste aripi. Prin intermediul acestora, accesul in masina, in special pe al treilea rand de scaune, este mult mai usor si practic pasagerul paseste in automobil, nu se „catara”.

La bord, Model X va avea un sistem de infotainment cu un ecran urias, cat un monitor mare de computer, asa cum are deja limuzina Tesla Model S. Primul model scos de producatorul auto american a fost Tesla Roadster, a urmat apoi Model S si urmatorul este Model X.

SUV-ul electric al Tesla Motors va avea doua versiuni de baterie, una de 60 kWh si alta de 85 kWh, in functie de autonomia dorita.

Lasa un comentariu