Acasa Industrie Mitsubishi isi inceteaza productia auto in Europa de Vest. Se cauta cumparator pentru uzina din Olanda

Mitsubishi isi inceteaza productia auto in Europa de Vest. Se cauta cumparator pentru uzina din Olanda

de Vlad Barza

Mitsubishi Outlander (sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi a anuntat ca nu va mai produce masini in Europa Occidentala, decizia fiind ca pana la final de 2012 sa inceteze productia la uzina din Olanda. Mitsubishi produce din 1991 masini la uzina olandeza, insa a decis ca e mult mai profitabil sa le aduca din Japonia si Thailanda. Nu se stie care e viitorul unitatii la care lucreaza 1.500 de oameni, insa se cauta un cumparator care sa fie dornic sa produca masini acolo, informeaza AFP.

Mitsubishi spune ca in actuala conjunctura economica nu este profitabil sa mai produca masini acolo, astfel ca pana la final de 2012 va inceta productia modelelor Colt si Outlander la uzina gestionata de compania Nedcar.

Mitsubishi incepe discutiile cu autoritatile si cu sindicatele in legatura cu viitorul uzinei si mai ales al celor 1.500 de angajati. Presa nipona a scris ca se cauta un cumparator care sa produca alta marca de automobil la uzina din orasul Born. Uzina are o capacitate anuala de 200.000 de unitati, insa in ultimii ani a produs sub acest nivel.

Mitsubishi spune ca este mai profitabil sa aduca masinile din Japonia si Thailanda, insa adauga ca Europa ramane o piata foarte importanta. Grupul nipon produce masini in Rusia, la uzina din Kaluga, impreuna cu PSA Peugeot – Citroen.

Lasa un comentariu