Acasa Industrie Celula de urgenta la Dacia pentru ca productia sa nu fie afectata de vremea rea

Celula de urgenta la Dacia pentru ca productia sa nu fie afectata de vremea rea

de Adrian Mitrea

Caroserie Dacia Logan (sursa - Dacia)

La Dacia a fost creata o celula de urgenta, pentru activitatile de aprovizionare cu piese si expeditii vehicule, astfel incat vremea rea sa nu dea peste cap productia constructorului auto si livrarile catre clienti, au declarat pentru 0-100.ro oficialii companiei. Vineri, 3 februarie, conducerea Dacia a hotarat ca schimbul III sa nu vina la lucru, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

„Pentru activitatea de aprovizionare cu piese si expeditii vehicule a fost creata o celula de urgenta care functioneaza inca de saptamana trecuta. Suntem in legatura directa cu transportatorii si furnizorii nostri, pentru a interveni pe alte circuite, atunci cand intervin blocaje in trafic”, au spus pentru 0-100.ro oficialii Dacia.

Potrivit acestora, nu exista intarzieri in ceea ce priveste livrarile.

„Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, conducerea Dacia a decis ca echipa care era programata vineri, 3 februarie, la schimbul 3, sa nu lucreze. (…) Programul a revenit la normal incepand de luni, de la schimbul 1″, au spus oficialii Dacia.

Astfel, din cele 1.389 autovehicule pe care Dacia le produce zilnic, vineri au fost fabricate 926 unitati (-463 masini), potrivit calculelor 0-100.ro.

Desi unele publicatii au anuntat ca activitatea Dacia din sfarsitul de saptamana 4-5 februarie a fost afectata de starea vremii, oficialii companiei au declarat pentru 0-100.ro ca in cele doua zile nu era programat ca uzina sa lucreze.

Vineri, 3 februarie, pe platforma industriala de la Mioveni a izbucnit un incendiu.

„El a fost stins de pompierii Dacia inainte de sosirea pompierilor externi. Nu au existat victime, iar activitatea uzinei nu a fost afectata. In prezent exista o ancheta in curs pentru a stabili cauzele incendiului. In paralel se realizeaza o estimare a pagubelor”, potrivit reprezentantilor Dacia.

Acestia au precizat ca departamentul de pompieri intern, al companiei, a apelat la pompieri externi crezand initial ca nu vor putea gestiona singuri situatia.

Lasa un comentariu