Acasa Citroen Citroen prezinta variante restilizate ale Berlingo si Jumpy si redenumeste versiunile pentru pasageri

Citroen prezinta variante restilizate ale Berlingo si Jumpy si redenumeste versiunile pentru pasageri

de Adrian Mitrea

Citroen Berlingo Multispace (sursa - Citroen)

Citroen a prezentat variantele restilizate ale modelelor Berlingo si Jumpy, ocazie cu care versiunile pentru pasageri ale acestora si ale utilitarei Nemo primesc monograma Multispace. Astfel, variantele pentru pasageri derivate din cele trei utilitare Citroen au acum o identitate mai puternica, a anuntat constructorul auto francez.

Berlingo Multispace

Primul Citroen Berlingo pentru pasageri a fost lansat in 1996 si a fost comercializat in 1,4 milioane de exemplare de atunci. Citroen Berlingo Combi devine „Multispace”, dar aceasta nu este singura schimbare. Partea frontala a Citroen Berlingo Multispace dobandeste o grila largita si mai rotunjita pentru a incorpora noua sigla, care se prelungeste pana la faruri. Acestea isi pastreaza forma initiala, dar dobandesc noi functii. Semnalizatoarele, de exemplu, se situeaza acum in partea laterala a blocului optic, fiind puse in evidenta de segmente albastre.

Interior Citroen Berlingo Multispace (sursa - Citroen)Partea de jos a grilei, aliniata cu bara de protectie, poate fi dotata cu lumini suplimentare integrate in proiectoare pentru mai multa vizibilitate in viraje, iar noile lumini de zi cu LED constituie o semnatura luminoasa diurna inedita. Priza de aer frontala a fost largita pentru a conferi mai multa stabilitate vehiculului, iar noi detalii cromate subliniaza proiectoarele de ceata. Pe anumite niveluri de echipare este disponibila optiunea Black Pack, care presupune personalizarea cu negru onix a partii superioare a grilei frontale, a carcasei retrovizoarelor exterioare, a protectiilor laterale si a detaliului ce subliniaza placa de inmatriculare din spate.

Din profil, evolutiile se observa in primul rand in design-ul oglinzilor retrovizoare exterioare. Acestea sunt mai aerodinamice, permitand astfel reducerea consumului de carburant si implicit a emisiilor de CO2. In functie de nivelul de echipare, noile capace de roti „Airflow” contribuie la acelasi obiectiv de reducere a consumului si emisiilor.

Si in partea din spate, identificarea lui Citroen Berlingo Multispace este facila prin aparitia monogramei „Multispace” ce subliniaza denumirea „Berlingo” , precum si datorita noii sigle Citroen. Pe versiunile dotate cu luneta care se poate deschide stopurile sunt fumurii.

Citroen Berlingo Multispace este disponibil in noua culori de caroserie, dintre care doua nou intrate in aceasta gama: brun „Nocciola” si albastru „Belle-ile”. La interior, combinatiile de culori si materiale au fost revizuite si imbunatatite pe fiecare nivel de echipare pentru a-i conferi habitaclului un aer de modernitate.

Citroen Berlingo Multispace cu Modutop (sursa - Citroen)Modelul propune astfel pana la sapte locuri care pot fi independente in randurile 2 si 3 pentru un confort sporit al pasagerilor, in timp de principalii sai concurenti nu propun decat varianta bancheta pe randul al 2-lea de scaune.

Inaltimea interioara permite adaugarea optiunii Modutop, de inspiratie aviatica, ce consta intr-un plafon vitrat segmentat, spatii de depozitare multiple pe plafon, un dublu acces la portbagaj (luneta are deschidere separata – n.r.), prize de ventilatie si iluminare individuale pentru pasagerii spate.

In ceea ce priveste motorizarile si transmisiile, Citroen Berlingo Multispace cu variante turbo diesel (HDi) de 75 CP, 90 CP si 115 CP (+5 CP). Citroen Berlingo Multispace este disponibil in patru niveluri de echipare: Attraction, Confort, versiunea de top Exclusive si varianta XTR, care dispune de o suspensie inaltata cu 10 mm, de un scut de protectie sub motor si de un pachet pentru caroserie specific (praguri ranforsate si protectii).

Jumpy Multispace

Citroen Jumpy Multispace, la fel ca si varianta pe care o inlocuieste, are spatiu pentru pana la noua pasageri si un portbagaj de 553 litri. La fel ca Citroen Berlingo Multispace, modelul Jumpy are o parte frontala complet noua. De exemplu, grila cromata, mai lata, a fost redesenata, incluzand acum si noul logo-ul Citroen, care se intinde pana la faruri.

Noua identitate a marcii este vizibila si in partea din spate unde noul semn distincitv Multispace, pozitionat sub logo-ul Jumpy, arata clar apartenenta acestui vehicul la cele de pasageri ale Citroen. In plus, este disponibila si o culoare noua de caroserie, Brun Hickory, care completeaza restul gamei de culori disponibile pentru acest model.

Restilizarea lui Jumpy aduce si imbunatatiri in ceea ce priveste nivelurile de echipare ale acestui model. Pentru nivelul Exclusive, de exemplu, este disponibil in standard limitatorul de viteza, sistemul de pilot automat (cruise control), senzorii de parcare spate, geamurile spate fumurii, portbagajul cu suprafata vitrata, un pachet complet de elemente in culoarea caroseriei (bare de protectie si baghete laterale) si jante din aliaj de 16 inch.

Cel de-al treilea nivel de echipare ofera acum o noua optiune, denumita Acces Direct, care este destinata in special celor care folosesc acest vehicul pentru transporturi intre hotel si aeroport. In aceasta noua configuratie cu sapte sau opt locuri, scaunul din dreapta, de pe al doilea rand, a fost indepartat pentru a elibera calea de acces catre locurile din randul trei.

Optiona, Jumpy poate avea sistem de monitorizare a presiunii in pneuri si sistemul Grip Control. Acest sistem avansat anti-derapaj se adapteaza conditiilor de drum si optimizeaza tractiunea. Folosind un selector amplasat pe bord, in stanga volanului, soferul poate alege unul dintre cele patru moduri disponibile, in functie de conditiile din trafic: normal, teren accidentat, zapada sau nisip.

Mai nou, Citroen Jumpy este disponibil si cu o cutie de viteze automata cu sase trepte. Aceasta transmisie este disponibila cu motorul HDi 160. Cutia de viteze manuala este disponibila pentru motorizarile turbo diesel (HDi) de 95 CP, 125 CP si 160 CP.

Pentru toate versiunile de motorizare ale lui Jumpy Multispace au fost montate panouri aerodinamice sub caroserie, iar functia „volt control” actioneaza asupra alternatorului, optimizand procesul de management al incarcarii bateriei – toate acestea pentru reducerea consumului si a emisiilor de CO2.

Citroen Jumpy Multispace este disponibil in patru niveluri de echipare: Attraction, Confort, Oceanic, si Exclusive.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Citroen Jumpy Multispace (sursa - Citroen)

Lasa un comentariu