Acasa Foto VIDEO, FOTO: Primele fotografii si informatii despre noul Porsche Boxster, masina ce vine si in Romania in aprilie

VIDEO, FOTO: Primele fotografii si informatii despre noul Porsche Boxster, masina ce vine si in Romania in aprilie

de Adrian Mitrea

Porsche Boxster 2012 (sursa - Porsche)

Porsche a prezentat a treia generatie a decapotabilei Boxster, care este mai usoara, are ampatament si ecartamente mai mari si consuma cu 15% mai putin carburant. Masina are un pret de pornire cu TVA situat in jurul valorii de 50.000 euro si va fi lansata pe 14 aprilie.

Acest nou model, ca si cel pe care il inlocuieste, are doua variante, Boxster si Boxster S, ambele propulsate de motoare pe benzina cu sase cilindri, cu injectie directa.

click aici pentru galeria foto

Pe varianta de baza propulsor are o capacitate cilindrica de 2,7 litri si dezvolta 195 kW/265 Cai Putere (CP), cu 10 CP mai multi decat pe modelul care iese din productie. Cu acest motor masina atinge 100 km/h in 5,7 secunde.

Varianta Boxster S are un motor de 3,4 litri ce livreaza 232 kW/315 CP, cu 5 CP mai mult decat la vechiul model. Acest propulsor ii asigura masinii un sprint pana la 100 km/h in 5 secunde.

Ambele propulsoare sunt imprecheate standard cu o transmisie manuala cu sase viteze, iar optional pot fi dotate cu transmisia automatizata Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) cu sapte viteze.

Cu PDK, Boxster are un consum mediu declarat de 7,7 litri benzina/100 km, iar Boxster S consuma 8 litri/100 km.

Pe noul Boxster debuteaza Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferential mecanic pentru puntea spate, o tehnologie ce mareste stabilitatea pe viraje si agilitatea generala a masinii.

Debutul oficial al masinii in showroom-uri are loc pe 14 aprilie.

Prima generatie Boxster a debutat in 1996 si in 2005 a venit pe piata a doua.

Lasa un comentariu