Acasa Ford Furnizorul Johnson Controls va dechide pe 30 ianuarie o fabrica ce produce scaune pentru Ford Craiova

Furnizorul Johnson Controls va dechide pe 30 ianuarie o fabrica ce produce scaune pentru Ford Craiova

de Vlad Barza

Scaune Ford Focus (sursa - 0-100.ro)

Johnson Controls, una dintre cele mai mari companii din dopmeniul componentelor auto prezenta in Romania, va deschide pe 30 ianuarie la Craiova o fabrica la care vor fi produse scaune pentru masini Ford. Johnson Controls detine mai multe fabrici in Romania, iar recent a anuntat ca achizitioneaza divizia producatoare de spume poliuretanice a companiei Spumotim.

La unitatea ce se va deschide in Craiova se vor crea 160 de locuri de munca, fabrica urmand a produce scaune pentru modele Ford.

Mai multe companii au inaugurat unitati care sa produca diverse componente pentru Ford Craiova: in octombrie Yazaki a inaugurat o fabrica de cablaje, iar companii precum IAC si Cooper Standard au demarat constructia unor fabrici

Johnson Controls este specializat in sisteme pentru scaunele auto, componente de interior si electronice si detine in Romania fabrici la Pitesti, Mioveni si Ploiesti, Timisoara si Jimbolia, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori Dacia. In decembrie compania anunta ca achizitioneaza divizia producatoare de spume poliuretanice a companiei Spumotim.

Ford a inceput in aceasta toamna productia de pre-serie a B-Max, iar prefectul judetului Dolj declara ca in luna martie 2012 Ford va face o proba generala a tuturor masinariilor si utilajelor, in aprilie va demara productia de motoare, iar in mai va incepe fabricatia de serie a modelui B-Max. Masina va ajunge mai intai la export, iar in trimestrul al treilea va fi in showroom-urile romanesti.

Lasa un comentariu