Acasa BMW BMW si General Motors discuta pentru un parteneriat legat de masinile pe hidrogen

BMW si General Motors discuta pentru un parteneriat legat de masinile pe hidrogen

de Vlad Barza

BMW Hydrogen 7 (sursa - BMW)

BMW si General Motors sunt in discutii pentru dezvoltarea unui parteneriat in domeniul masinilor pe hidrogen, intelegere care ar aduce mai aproape de lansare aceste masini scump de produs, scrie revista germana WirtschaftsWoche. Ambele grupuri auto testeaza de ani buni masini pe hidrogen, insa aceste vehicule nu au fost lansate pe scara larga fiindca tehnologia este inca foarte scumpa.

Acordul de cooperare va da celor de la BMW acces la tehnologia pilei de combustie utilizata de General Motors care a testat in ultimii ani mai multe astfel de modele. Ambele companii au testat masini pe hidrogen in ultimele doua decenii, iar ca exemplu GM a dat spre testare unui numar redus de clienti un model Chevrolet Equinox Fuel Cell, iar BMW a testat atat versiuni de Seria 7, cat si versiuni de Seria 1 pe hidrogen.

BMW a confirmat pentru Automotive News ca e in discutii cu General Motors, insa nu a vrut sa dea inca alte detalii. Compania germana ar primi acces la tehnologia avansata a GM legata de masinile pe hidrogen care desi au fost testate de mai multi producatori – Honda, Hyundai, Toyota – nu au fost puse in comercializare, ci doar au fost oferite de proba unui numar redus de clienti in cateva tari avansate.

Aceste masini sunt inca foarte scump de produs si multe voci din industrie spun ca, desi aceste vehicule sunt „prietenoase” cu mediul, nu prea au viitor intr-o piata in care masinile electrice par sa fie cele mai promitatoare.

Un parteneriat ar ajuta atat GM, cat si BMW sa puna o serie de tehnologii la comun si deci sa faca economii, dar ar putea incuraja si alte companii sa mearga pe aceasta cale, aleasa de foarte putini pana acum.

Lasa un comentariu