Acasa Toyota Vicepresedintele Toyota promite ca designerii vor fi lasati pe viitor sa creeze cu mai putine restrictii din partea inginerilor

Vicepresedintele Toyota promite ca designerii vor fi lasati pe viitor sa creeze cu mai putine restrictii din partea inginerilor

de Vlad Barza

Intr-o uzina Toyota din Japonia (sursa - Reuters)

Designul devine un capitol tot mai important pentru Toyota, iar compania nipona promite ca pe viitor designerii se vor confrunta cu mult mai putine restrictii, iar procesul de aprobare a unui model va fi mai simplu, spune vicepresedintele constructorului japonez, Takeshi Uchiyamada, citat de BBC. Ultimii ani au fost grei pentru Toyota care a facut rechemari numeroase, a avut probleme din cauza cutremurului din martie, iar acum este dezavantajata de yenul extrem de puternic.

Akio Toyoda, seful gigantului auto, spune ca producatorul japonez a  iesit mai puternic si este in masura sa faca masini mai bune si sa aiba o atitudine caracterizata prin transparenta dupa ce s-a confruntat cu atatea probleme. In plus, spune vicepresedintele companiei, designul devine un aspect tot mai important si cei care deseneaza masinile vor avea mult mai multa libertate.

„Designul este un element din ce in ce mai important (…) Vom lucra pentru a imbunatati procedeul prin care se obtine aprobarea pentru un anumit design fiindca in trecut designerii trebuiau sa faca prea multe compromisuri pentru a obtine aprobarea. Chiar si pentru masini desenate peste hotare trebuia obtinuta aprobarea finala din Japonia „, spune Takeshi Uchiyamada, vicepresedinte al Toyota.

„De acum le vom spune inginerilor de structura sa nu-i mai restrictioneze pe designeri si vom scadea numarul de manageri implicati in luarea deciziilor”, mai spune el.

Lasa un comentariu