Acasa Nissan Nissan isi face divizie de performanta, denumita Nismo

Nissan isi face divizie de performanta, denumita Nismo

de Adrian Mitrea

Nissan Juke Nismo (sursa - Nissan)

Nismo este un nume cunoscut fanilor Nissan si impatimitilor de sporturi cu motor, insa utilizarea acestui nume, cu tot ce inseamna el, a fost limitata doar la masini produse in doar cateva exemplare. Lucrurile se vor schimba. Nissan vrea sa faca din Nismo divizia de performanta a marcii, asa cum Volkswagen are R si Opel OPC.

Directia pe care o ia Nismo este conturata de conceptul Nissan Juke Nismo, ce vine ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Tokyo (30 noiembrie-11 decembrie).

„Asa cum o arata Conceptul, Nismo aduce noi niveluri de individualitate masinilor de volum cum este Juke. Viitorul Nismo consta in a dezvolta produse premium pentru o varietate mare de clienti”, a declarat presedintele Nismo, Shoichi Miyatani.

Incercarea de a transforma Nismo intr-o divizie competitiva din punct de vedere comercial coincide cu planurile de expansiune globala ale Nissan.

„A venit momentul sa permitem soferilor obisnuiti sa experimenteze ce simt pilotii de fiecare data cand se afla pe pista. Vrem sa aducem pasiunea Nismo si placerea de a conduce pe masinile de volum, iar Juke Nismo Concept arata exact ce putem face”, a declarat Carlos Ghosn, presedinte si director general (CEO) al Nissan.

Nissan Juke Nismo (sursa - Nissan)

Sediu Nismo 2013 (sursa - Nissan)

Lasa un comentariu