Acasa Saab Pagina de Facebook a General Motors, invadata de fanii Saab care sunt iritati ca GM se opune preluarii companiei scandinave de catre chinezi

Pagina de Facebook a General Motors, invadata de fanii Saab care sunt iritati ca GM se opune preluarii companiei scandinave de catre chinezi

de Vlad Barza

Sigla Saab (sursa - Reuters)

O multime de fani Saab au invadat pagina de Facebook a General Motors cu mesaje in care i se cere companiei americane sa nu se mai opuna unei posibile tranzactii prin care Saab va fi preluata total de chinezi. Presa internationala compara asaltul fanilor cu miscarile populare de tip Occupy despre care se vorbeste pe larg de doua luni. Saab a produs foarte putine masini in ultimele opt luni si are nevoie urgenta de bani pentru a mai rezista pe piata.

Fanii Saab au postat o sumedenie de mesaje de sustinere pe pagina de Facebook a General Motors si cer GM sa dea drumul Saab, sa nu se mai opuna unei posibile tranzactii prin care doua companii chineze: Youngman si Pang Da. Multi fani au postat filmulete legate de zilele bune ale Saab, iar protestul desfasurat intr-o nota pasnica a fost comparat de presa internationala cu miscarile de tip Occupy despre care s-a vorbit atat de mult. „Let Saab go!” este mesajul dominant.

Presa suedeza a scris ca GM nu vrea sub nicio forma ca Saab sa fie preluata in totalitate de doua companii chineze fiindca se teme ca tehnologia GM va ajunge pe mainile cui nu trebuie si ar putea afecta activitatile comerciale ale GM in China.

General Motors a incercat in 2009 sa vanda Saab, a anuntat apoi ca marca va fi lichidata, insa compania olandeza Spyker a salvat-o in ultimul moment.

Problemele sunt acum si mai mari, in ultimele opt luni nu s-a produs mai nimic, salariile intarzie, iar Saab are nevoie ca de aer de intelegeri ferme si de bani.

comenteaza si pe saab-romania

Lasa un comentariu