Acasa Alfa Romeo Inca o marca europeana cauta banii chinezilor: Masini Alfa Romeo vor fi produse si in China din 2012

Inca o marca europeana cauta banii chinezilor: Masini Alfa Romeo vor fi produse si in China din 2012

de Adrian Mitrea

Sigla Alfa Romeo (sursa - 0-100.ro)

Audi, BMW si Mercedes-Benz produc masini in China de multi ani si o mare parte a cresterii vanzarilor fiecarei marci in parte se datoreaza uriasei piete asiatice. Acum vine randul unei alte marci auto europene sa mearga dupa banii chinezilor. Masini Alfa Romeo vor fi produse in China din 2012, de o companie mixta formata din Fiat si Guangzhou Automobile Group, scrie Automotive News.

Legislatia chinezeasca nu permite unui constructor auto din afara tarii sa construiasca acolo o fabrica sau masini fara a avea un parteneriat cu o companie locala.

„Pe langa Fiat, dupa discutii intre actionari, vom include si Alfa Romeo in societatea mixta”, a declarat presedintele firmei chineze, Zeng Qinghong, in fata jurnalistilor, la Salonul Auto de la Guangzhou.

El nu a precizat ce modele Alfa Romeo vor fi fabricate in China si nici nu a mentionat un interval mai exact pentru inceperea productiei si a livrarilor catre clienti.

Societatea mixta, denumita Guangqi Fiat, va avea o capacitate de productie initiala de 140.000 automobile/an si va fi dezvoltat ca un producator multi-brand, multi-produs.

Lasa un comentariu