Acasa Citroen Revin zvonurile legate de posibilitatea ca Peugeot si Citroen sa lanseze modele mai ieftine pentru pietele in curs de dezvoltare

Revin zvonurile legate de posibilitatea ca Peugeot si Citroen sa lanseze modele mai ieftine pentru pietele in curs de dezvoltare

de Vlad Barza

Peugeot 405 se vinde inca in Iran (sursa - Peugeot)

Peugeot si Citroen ar putea lansa sedan-uri low-cost si simple destinate pietelor din Europa de Est, America Latina si Africa de Nord, scrie revista britanica Autocar ce readuce in prim-plan zvonuri despre care s-a scris pe larg atat in 2010, cat si la inceput de 2011. Englezii citeaza si un director Citroen care spune ca exista o categorie importanta de clienti care-si doresc masini cat se poate de simple, iar marca se va adresa acestei categorii.

Autocar scrie ca Peugeot lucreaza la proiectul cu nume de cod M3 care consta intr-un sedan de circa 4,15 metri lungime (mai scurt decat Logan) care sa coste sub 10.000 de euro si sa fie destinat unor piete in curs de dezvoltare.

Despre partea tehnica exista cateva ipoteze: fie ca se vor face economii mari pentru ca noul model va fi o versiune modernizata a vechiului 405 care inca se mai vinde in Iran, fie ca va fi o versiune mai noua a lui 206 (ipoteza mai probabila).

Sursele citate de Autocar spun ca si Citroen va lansa o versiune ce are la baza proiectul M3, masina urmand sa fie gandita pentru piata din China unde in august Citroen a vandut in premiera mai multe unitati decat in Franta.

Autocar il citeaza pe seful de dezvoltare produs al Citroen, Thomas d’Haussy, care spune ca exista o categorie de clienti care considera ca multe dintre masini au devenit prea complicate si deci trebuie aduse pe piata si modele cat mai simple.

Lasa un comentariu