Acasa Industrie Grupul german Draxlmaier investeste 30 milioane euro in productia de componente auto la Satu Mare

Grupul german Draxlmaier investeste 30 milioane euro in productia de componente auto la Satu Mare

de Vlad Barza

Angajati in uzina de componente auto (sursa - 0-100.ro)

Producatorul german de componente auto Draxlmaier va investi circa 30 de milioane de euro la Satu Mare unde va crea 1.000 de noi locuri de munca prin extinderea uzinei existente, a anuntat Guvernul, dupa ce premierul Boc s-a intalnit cu sefii grupului german. Draxlmaier a intrat acum 18 ani pe piata romaneasca, a investit 200 milioane euro si are activitati la Satu Mare, Codlea, Pitesti, Timisoara si Hunedoara. Compania are circa 12.000 de angajati in tara.

Proiectul de investitii care urmeaza sa se realizeze la Satu Mare are o valoare de aproximativ 30 milioane de euro si consta in extinderea capacitatii de productie a DRM Draxlmaier Satu Mare pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investitia se va derula in perioada 2012-2013 si va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca. Investitia actuala a grupului la Satu Mare este in valoare de 113,4 milioane lei si peste 4.300 de locuri de munca.

Din delegatia grupului Draxlmaier a facut parte Fritz Draxlmaier – CEO si proprietarul grupului Draxlmaier, dar si Karl Wallner, director general al grupului Draxlmaier, cu responsabilitate pentru capacitatile de productie din toata lumea.

Investitiile cumulate ale Grupului Draxlmaier in Romania totalizeaza, din 1993 si pana in prezent, aproximativ 200 milioane de euro si un numar de 12.000 de locuri de munca. Grupul are activitati la Satu Mare, Codlea, Pitesti, Timisoara si Hunedoara, fiind implicat in productia de sisteme electrice si componente pentru interioare auto.

Grupul are circa 35.000 de angajati pe plan mondial si a inregistrat afaceri de peste 1,8 miliarde euro anul trecut.

Lasa un comentariu