Acasa Ford Surpriza de la Ford pentru colectionari: pune la vanzare caroserii noi pentru originalul Mustang din anii ’60

Surpriza de la Ford pentru colectionari: pune la vanzare caroserii noi pentru originalul Mustang din anii ’60

de Adrian Mitrea

Caroserie Ford Mustang (sursa - Ford)

Originalul Ford Mustang, una dintre cele mai apreciate masini clasice din lume, este acum mai usor de restaurat deoarece a inceput comercializarea de caroserii nou-noute, fabricate din otel de ultima generatie si sudate utilizand tehnici moderne. Acestea pastreaza intocmai specificatiile originalului si sunt licentiate Ford, facand munca restauratorilor mai usoara si lasand chiar posibilitatea pasionatilor sa-si construiasca in 2011 un Mustang nou din anii ’60.

Desi pana acum existau la vanzare o sumedenie de componente pentru originalul Mustang, pe situl dedicat fordrestorationparts.com, reconditionarea unuia era destul de complicata din cauza starii din ce in ce mai proaste a caroseriilor.

Acum, dupa ce intreaga caroserie este disponibila ca piesa de inlocuire, restauratorilor nu le ramane decat sa mute piesele si accesoriile de pe vechea caroserie pe cea noua. Daca si alte piese, cum ar fi instalatia electrica, sunt serios afectate de trecerea timpului, cei de la Ford spun ca pot fi cumparate aproape orice piese noi pentru clasicul Mustang.

Practic, cei care isi doresc in 2011 un Mustang din anii ’60, dar nou, o pot lua de la zero cu constructia lui, avand acum la dispozitie si cea mai mare componenta a masinii – caroseria.

Ford Mustang model an 1965 (sursa - Ford)

Lasa un comentariu