Acasa MINI Al doilea dealer MINI din tara a fost inaugurat la Pitesti

Al doilea dealer MINI din tara a fost inaugurat la Pitesti

de Adrian Mitrea

MINI Motor AG (sursa - Motor AG)

MINI este una dintre putinele marci auto cu ecou puternic in industria auto mondiala care in Romania are o reprezentare modesta in ceea ce priveste numarul de showroom-uri. Asa se face ca ani la rand masinile noi marca MINI au fost comercializate in tara printr-un singur dealer, Automobile Bavaria, insa acum este functional si al doilea showroom dedicat marcii britanice, amplasat la Pitesti si integrat in complexul auto dedicat marcii BMW.

Dealerul BMW si MINI din Pitesti, Motor AG, estimeaza ca va comercializa 15 unitati MINI pana la sfarsitul acestui an si alte 40 de masini ale marcii in 2012.

Anul 2011 a marcat pentru afaceristul Adrian Prodanel, proprietarul Motor AG, extinderea portofoliului cu trei marci. Daca initial comercializa doar BMW, in acest an a infiintat si BRIT Motor AG (dealer Jaguar si Land Rover) si a inceput operatiunile pentru MINI. Prodanel vinde BMW din 2004, insa afacerea a inceput intr-o reprezentanta mica, iar in 2008 a fost inaugurat un complex integrat mai mare, dupa investitii de 5 milioane euro.

Motor AG este al doilea cel mai performant dealer BMW din Romania dintr-o retea de 15 centre. Anul trecut Motor AG a livrat 215 automobile BMW, iar in primele noua luni din 2011 a comercializat 178 unitati. Cifra de afaceri a Motor AG a fost de 12 milioane euro in 2010, iar pentru 2011 compania asteapta afaceri de 15 milioane euro (+25%).

Cel mai nou model MINI lansat in Romania este Coupe, insa cel mai bine vandut automobil din gama este SUV-ul de oras Countryman, testat si de 0-100.ro.

Lasa un comentariu