Acasa Curiozitati FOTO: Duster sta la baza unui vehicul off-road pe care o companie germana vrea sa-l produca din 2012

FOTO: Duster sta la baza unui vehicul off-road pe care o companie germana vrea sa-l produca din 2012

de Adrian Mitrea

Travec Tecdrah TTi (sursa - Travec Automotive)

Mecanica SUV-ului Duster si diverse alte componente stau la baza unui vehicul off-road de nisa pe care o companie germana vrea sa-l produca din 2012. Cu un aspect robust specific unui Land Rover Defender si oglinzi parca luate de la Aro sau vechea Dacia Pick-Up, Travec Tecdrah TTi va deveni un autovehicul spartan, conceput si produs in Germania, care va avea un pret de aproape 20.000 euro.

Firma germana care spune ca va produce masina nu are inca o fabrica sau o retea de dealeri, dar specificatiile tehnice preliminare ale masinii exista. Publicatia germana Autobild ar fi publicat un articol in care scria ca Travec Tecdrah Tti va fi produs in India sau Rusia, insa seful Travec Automotive, Baldur Wilms, precizeaza ca aceasta ipoteza este total exclusa si ca masina va fi construita utilizand forta de munca si materiale de calitate, asa cum numai in Europa pot fi gasite.

click aici pentru galeria foto

Contactati de 0-100.ro si intrebati ce legatura exista intre Duster si Travec Tecdrah Tti, oficialii companiei germane au precizat ca nu pot da prea multe detalii din cauza clauzelor de confidentialitate pe care le au cu Renault.

„Singura legatura dintre un Renault Duster si masina noastra este ca piesele (dezvoltate de Nissan) sunt aceleasi ca pe multe autovehicule. Cu Dacia nu exista nicio legatura din moment ce acesta este un brand dezvoltat pentru o perioada limitata de timp in anumite tari europene”, au explicat oficialii Travec Automotive pentru 0-100.ro.

Pe situl firmei scrie ca modelul Tecdrah TTi va fi lansat in 2012 cu o motorizare turbo diesel de 1,5 litri dCi de 90 Cai Putere (CP), cu tractiune 4×4, urmand ca in 2013 sa fie lansata si o varianta cu motor pe benzina de 1,6 litri, de 105 CP, cu tractiune 4×2.

Lasa un comentariu