Acasa Dacia Dacia si Renault recheama peste 75.000 de masini pe plan mondial, pentru posibile defectiuni la motor

Dacia si Renault recheama peste 75.000 de masini pe plan mondial, pentru posibile defectiuni la motor

de Vlad Barza

Motor Renault D4F (sursa - Renault)

Dacia si Renault recheama pe plan mondial circa 78.000 de masini pentru posibile defectiuni la motor, scrie presa germana. Asa cum anunta in premiera 0-100.ro la final de septembrie, in Romania au fost rechemate un numar de 4.164 masini Dacia si 740 automobile marca Renault. Actiunea a inceput pe 1 septembrie si se va incheia dupa ce toate masinile care fac obiectul operatiunii vor fi verificate. Clientii au fost invitati la service pentru ca motoarele masinilor pot avea neconforme semi-conurile supapelor motorului, semi-conuri care costa sub 5 euro.

In Europa recall-ul include modele Logan si Sandero de la Dacia si Clio, Modus, Twingo, Symbol si Wind de la Renault produse intre 17 septembrie si 30 noiembrie 2010. Sunt vizate doar masinile ce dispun de motorul de 1,2 litri. Sunt incluse si modele cu motor de 1.0 litru produse la uzina din Curitiba (Brazilia) intre 6 si 22 noiembrie 2010. In Germania sunt rechemate putin peste 9.000 de unitati.

“Interventia in service dureaza intre 20 de minute (daca se face doar verificarea chiulasei motor) si 4,4 ore, in cazul in care se procedeaza la inlocuirea semi-conurilor de supape. Toate costurile asociate acestei operatiuni vor fi suportate de catre Grupul Renault”, au spus reprezentantii Dacia – Renault in legatura cu rechemarea pentru Romania.

Acest recall nu este primul pe care-l face Dacia. In urma cu peste sase ani, in ianuarie 2005, Dacia a anuntat ca verifica peste 15.000 de berline Logan pentru posibile probleme la cric, la cablajul motorului si la calculatorul sistemului de injectie. O alta rechemare, mai consistenta, a fost anuntata in ianuarie 2008, cand Dacia a descoperit puncte de oxidare in pasajele rotilor din spate ale anumitor vehicule Logan sedan.

Aceste puncte erau legate de patrunderea apei prin pasajele rotilor spate ca urmare a unor operatiuni imperfect realizate in cursul procesului de fabricatie. Au fost verificate masinile Logan produse pana la final de 2006. Nu s-a anuntat numarul masinilor rechemate, insa intre 2004 si 2006 Dacia a produs peste 300.000 de unitati Logan sedan.

Logan a fost la final de 2007 si subiectul unui recall in Brazilia, unde masina este produsa la o uzina locala si vanduta sub sigla Renault. Rechemarea includea 10.000 de berline Logan la care s-a verificat directia.

Lasa un comentariu