Acasa Industrie Pininfarina pune punct activitatilor de productie auto si se va concentra pe design si inginerie

Pininfarina pune punct activitatilor de productie auto si se va concentra pe design si inginerie

de Vlad Barza

(sursa - Pininfarina)

Compania italiana Pininfarina SpA a anuntat ca va inchide sectia care construieste caroserii auto si va incheia astfel activitatile de productie automobile dupa ce in trecut a renuntat la asamblarea de vehicule dar si la sectia de vopsitorie, noteaza Reuters. Ca urmare a inchiderii vor fi concediati 127 de angajati cu costuri totale de 2,9 milioane euro. Italienii spun ca se vor concentra pe design si inginerie, activitati mai profitabile pentru companie.

Pininfarina ajunsese sa asambleze 40.000 de masini anual in perioada cea mai buna, insa in 2010 a avut doar 7.000 de comenzi si a pus capat constructiei unor modele precum Brera si Spider de la Alfa Romeo si Focus Coupe Cabrio al Ford.

De curand italienii au vandut si sectia de vopsitorie si acum renunta si la constructia de caroserii, motivand ca perioada grea ii determina sa se concentreze pe activitati mai profitabile. Consecinta imediata va fi ca 127 de oameni vor fi disponibilizati cu costuri totale de 2,9 milioane euro.

Pininfarina a luat fiinta in 1930 si este cunoscuta pentru ca a realizat designul unor modele ale unor marci precum Fiat, Alfa Romeo, Cadillac si Volvo. Totusi, Pininfarina este cel mai adesea asociata ca Ferrari, realizand designul pentru mai toate modelele marcii din 1950 pana in prezent.

Lasa un comentariu