Acasa Curiozitati FOTO: Ce a fost in capul designerilor Fiat cand au creat noua generatie Panda

FOTO: Ce a fost in capul designerilor Fiat cand au creat noua generatie Panda

de Adrian Mitrea

Schita Fiat Panda (sursa - Fiat)

Schitele si ideile de la care pornesc cei care creaza un automobil sunt rareori aratate publicului larg, insa Fiat a decis sa publice 27 de imagini care dezvaluie practic ce a fost in mintea designerilor atunci cand au conceput noua generatie a modelului Panda. Masina a ajuns la a treia generatie si a crescut putin in dimensiuni.

Acum are 3,65 metri lungime, cu cativa centimetri mai mult decat generatia pe care o inlocuieste, inaltimea este de 1,55 metri, iar latimea de 1,64 metri. Masina ofera loc pentru cinci pasageri. La capitolul propulsie are, pentru inceput, patru versiuni de motorizare: TwinAir de 0,9 litri de 65 Cai Putere (CP) si 85 CP (turbo), 1,2 litri de 69 CP si 1,3 litri Multijet (turbo diesel) de 75 CP.

click aici pentru a vedea schitele

Masina, prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie), este asteptata la inceput de 2012 in Romania, cand va putea fi comandata in trei niveluri de echipare si zece culori de caroserie. La inceput va fi disponibila versiunea cu tractiune fata, insa va aparea apoi si varianta 4X4.

Modelul Fiat Panda a fost lansat in 1981, pana in 2004 a avut doua facelift-uri, iar apoi a aparut a doua generatie. S-au vandut 8,5 milioane de exemplare pana in prezent. Fiat Panda a castigat trofeul „Masina Anului in Europa” in 2004.

click aici pentru fotografii cu Fiat Panda

Lasa un comentariu