Acasa Anvelope Michelin si Amyris vor dezvolta si comercializa izopren obtinut din surse regenerabile

Michelin si Amyris vor dezvolta si comercializa izopren obtinut din surse regenerabile

de Radu Preda

 

Michelin Man (sursa - Michelin)

Amyris, producator de carburanti si produse chimice din surse regenerabile, impreuna cu fabricantul de anvelope Michelin, vor colabora la dezvoltarea, utilizarea si comercializarea de izopren obtinut din surse regenerabile. Izoprenul este hidrocarbura prin a carei polimerizare se obtine cauciucul.

Noul tip de izopren, regenerabil, denumit Amyris No Compromise, va fi utilzat atat industria anvelopelor, cat si pentru fabricarea de adezivi, imbracaminte pentru cabluri si lipici.

In mod traditional izoprenul se obtine din petrol, dar pe masura ce industria petrochimica tinde sa devina mai eco este nevoie de noi surse pentru a obtine diverse produse. Tehnologia utilizata de Amyris poate transforma zaharurile din plante in izopren.

Michelin se angajeaza sa utilizeze acest izopren timp de 10 ani, in timp ce Amyris isi pastreaza dreptul de a comercializa izoprenul si altor furnizori.

Compania Michelin are sediul central in Franta, la Clermont-Ferrand, este prezenta in 170 de tari, are peste 111.000 de angajati in toata lumea si 70 de uzine in 18 tari. Grupul are centre de cercetare in Europa, Statele Unite ale Americii si Asia, precum si doua plantatii de cauciuc in Brazilia. Anual Michelin investeste in cercetare si dezvoltare 500 de milioane de euro.

Michelin si-a inceput activitatea in Romania in anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici, RomSteel Cord Zalau (cord metalic), Silvania Zalau si Victoria Floresti, judetul Prahova. Compania are in Romania 3.000 de angajati.

Lasa un comentariu