Acasa Curiozitati Piata auto din Cuba a fost liberalizata, iar rezidentii isi pot cumpara liber masini, dupa 52 de ani de restrictii

Piata auto din Cuba a fost liberalizata, iar rezidentii isi pot cumpara liber masini, dupa 52 de ani de restrictii

de Adrian Mitrea

Masini din Havana (sursa - capn-jack.com)

Vanzarile si cumpararile de masini noi din Cuba au fost liberalizate, astfel ca locuitorii pot achizitiona si vinde liber masini, mult mai usor decat pana acum, dupa 52 de ani de restrictii care au marcat piata auto cubaneza intr-un mod unic: foarte multe automobile care circula acolo sunt mai vechi de 50 de ani.

Un decret oficial, parte a unui set de 300 de reforme aprobate in luna aprilie din acest an, permite cubanezilor si altor rezidenti straini sa faca ce vor cu masinile lor „fara o autorizare initiala de la nicio entitate”, scrie Automotive News.

Totusi, doar cubanezii cu permisiune de la Guvern si rezidentii straini vor putea importa masini, iar restul vor putea sa cumpere doar masini existente deja in piata.

Rezidentii straini care traiesc in Cuba pe o perioada determinata vor putea sa-si cumpere doar doua masini pe durata sederii.

Pana acum singurele masini care puteau fi tranzactionate liber in Cuba erau cele care au intrat pe piata inainte de revolutia din 1959 si de aceea pe strazi circula foarte multe masini vechi de peste 50 de ani. Majoritatea acestor automobile sunt de provenienta americana si sovietica.

Lasa un comentariu