Acasa Citroen Citroen a prezentat C4 AirCross, un SUV compact derivat din Mitsubishi ASX

Citroen a prezentat C4 AirCross, un SUV compact derivat din Mitsubishi ASX

de Adrian Mitrea

Citroen C4 AirCross (sursa - Citroen)

Citroen a prezentat primele fotografii si informatii despre C4 AirCross, un SUV compact derivat din Mitsubishi ASX care vine in completarea gamei de crossovere a Citroen ca frate mai mic al lui C-Crosser. Masina are aceleasi caracteristici tehnice ca Peugeot 4008, avand la baza aceeasi arhitectura de vehicul Mitsubishi, dar alte trasaturi estetice. Lansarea in Romania este asteptata la final de 2012 sau in primele luni din 2013.

Astfel, C4 AirCross are 4,34 metri lungime, 1,8 metri latime si 1,63 metri inaltime si un portbagaj de 447 litri. Masina va fi disponibila cu tractiune 4×4 sau doar pe rotile din fata. La varianta cu tractiune integrala soferul poate selecta 2WD (tractiune fata), 4WD (tractiune 4×4 gestionata in functie de necesitati de electronica masinii, existand posibilitatea ca automobilul sa ruleze si efectiv cu tractiune pe doua roti in conditii obisnuite de trafic) si LOCK (care face ca toate cele patru roti sa se invarta in permanenta, obligatoriu).

In Europa vor fi disponibile trei motorizari, una pe benzina si doua diesel:

  • 1,6 litri pe benzina de 115 Cai Putere (CP), cu un cuplu maxim de 152 Newton-metru (Nm), dispobil doar cu tractiune pe rotile din fata si cuplat la o transmisie manuala cu 5 rapoarte;
  • 1,6 litri HDi FAP (turbo diesel, cu filtru de particule) de 112 CP/82 kW, cu un cuplu de 270 Nm (280 Nm cu overboost), cuplat la o transmisie manuala cu sase viteze;
  • 1,8 litri HDi FAP de 150 CP/110 kW, cu un cuplu de 300 Newton-metru, cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte

Spre deosebire de Peugeot 4008, C4 AirCross are in plus pentru Europa si motorizarea pe benzina de 1,6 litri, in timp ce modelul Peugeot va fi oferit doar cu propulsoare diesel.

In alte tari Peugeot 4008 va fi oferit si cu un motor de pe benzina de 2 litri (150 CP), cuplabil la o transmisie cu variatie continua (CVT) sau la una manuala cu 5 rapoarte.

comenteaza si pe clubcitroen si pe psaclub 

Citroen C4 AirCross (sursa - Citroen)

Lasa un comentariu