Acasa Dacia Dacia Duster a atins pragul de 200.000 unitati fabricate

Dacia Duster a atins pragul de 200.000 unitati fabricate

de Adrian Mitrea

Dacia Duster cu numarul 200.000 (sursa - Dacia)

Dacia Duster a fost produs in 200.000 de exemplare, a anuntat Automobile Dacia. Masina aniversara este de culoare neagra si echipata cu un propulsor turbo diesel de 1,5 litri de 110 Cai Putere, cu tractiune 4×4. SUV-ul, echipare Laureate, va ajunge la un client din Romania.

Duster a inceput sa fie produs in ianuarie 2010, iar trei luni mai tarziu a inceput sa apara in showroom-uri si livrat catre clienti. Cadenta de fabricatie a modelului Duster a crescut progresiv, ajungand sa reprezinte in prezent peste 50% din productia Dacia.

click aici pentru galeria foto

Sursa de inspiratie pentru Duster a fost modelul de mici dimensiuni Renault 4 (1961-1992), longeviv si celebru la vremea lui pentru fiabilitate si robustete.

Pentru tarile arabe Dacia pregateste un Duster cu motor mai puternic, insa in Romania nu sunt planuri pentru aducerea acestei versiuni fiindca nu exista cerere, a spus pentru 0-100.ro, seful Dacia, Jerome Olive, in iulie.

Mai jos poti vedea doua clipuri video: un test drive cu Dacia Duster (varianta completa aici) si imagini de pe linia de fabricatie.

Lasa un comentariu